Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ρωσία: «Το άρμα T-90 μπορεί να νικήσει τους περισσότερους σύγχρονους καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους»

Ρωσικό άρμα μάχης T-90 στην Λαττάκεια της Συρίας. (Πηγή: Twitter @FPaidinfull)
Το πακέτο θωράκισης του άρματος μάχης T-90, το οποίο αποτελείται από συνδυασμό πλακών θωράκισης και της εκρηκτικής ενεργής θωράκιση (ERA) Kontakt-5 (Contact V) μπορεί να νικήσει τους περισσότερους σύγχρονους καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM) συμφωνά με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΟυραλΒαγκονΖαβον (UVZ), Βιτσεσλάβ Χαλίτοφ.

“Οι εικονοληψίες από τις μάχες στην Συρία στις οποίες συμμετείχαν ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης, προφανώς απέδειξαν το υψηλό επίπεδο της βιωσιμότητας των T-90 στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Σε μία περίπτωση ένα άρμα T-90 μπόρεσε να απορροφήσει το χτύπημα από έναν καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο TOW-2 και να μείνει άθικτο καθώς το σύστημα πύργου Kontakt-5 κατέστρεψε τον πύραυλο,” είπε ο Χαλίτοφ.
Στα μέσα Φεβρουαρίου 2016, ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας (FSA) αποδέσμευσε βίντεο που πρόβαλε ένα σύστημα TOW να βάλλει προς ένα άρμα μάχης T-90. Ο πύραυλος δεν προσέβαλε τον πύργο του άρματος, άλλα η έκρηξη του στοιχείου ERA της Kontakt-5 προστάτευσε το όχημα και το πλήρωμα του. Σε αυτή την περίπτωση, οι αντιαρματικοί πύραυλοι BGM-71D και BGM 71E [TOW-2 και TOW-2A, αντιστοίχως, εξοπλισμένοι και οι δυο με διπλή κεφαλή (tandem)] υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του T-90.
Οι επίσημες διατρητικές ικανότητες του BGM-71D/E αγγίζουν τα 920 χιλιοστά ατσαλιού πίσω από την ERA. Παρ’ολα αυτά, διάφοροι ξένοι εμπειρογνώμονες αμφισβητούν τα προαναφερθέντα στοιχεία. Νωρίτερα, ο Στρατηγός των Αμερικάνικών Ενόπλων Δυνάμεων Πωλ Γκόρμαν δημοσίευσε το άρθρο “U.S. Intelligence and Soviet Armour» το οποίο αποχαρακτηρίστηκε το 2004. Επεσήμανε ότι οι διατρητικές ικανότητες των πρωίμων πυραύλων TOW/ITOW (BGM-71A/B και BGM-71C) ήταν σημαντικά υπερτιμημένες. Οπότε, η πραγματική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των πυραύλων TOW 2/TOW 2A ίσως να είναι λιγότερο εντυπωσιακές, από ότι δηλώνει ο κατασκευαστής τους.
Το επίμαχο βίντεο:
Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/01/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1-t-90-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/#more-38093

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου