Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τις τεχνικές των Ιρανών ‘’Φρουρών της Επανάστασης’’ στο ναυτικό πόλεμο ξεσηκώνει η Χαμάς




Τις τεχνικές των Ιρανών ‘’Φρουρών της Επανάστασης’’ φαίνεται να ξεσηκώνει η Χαμάς στο ναυτικό πόλεμο με σκοπό να πλήξει το Ισραηλινό ναυτικό.

Συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί φαίνεται να διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Χαμάς ετοιμάζει την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον μονάδων επιφανείας του ισραηλινού Ναυτικού, οι οποίες συχνά πυκνά αποκλείουν τη Γάζα, με τη χρήση της μεθόδου «swarming».

Η μέθοδος «swarming» αποτελεί βασική μέθοδο με την οποία οι Ιρανοί σκοπεύουν να πλήξουν τυχών Αμερικανικές ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων άλλα και μεμονωμένα σκάφη του Αμερικανικού ναυτικού στον Αραβικό κόλπο, αν αυτό χρειαστεί, με τη χρήση μικρών οπλισμένων ταχυπλόων ως σμήνος, τα οποία θα προκαλέσουν κορεσμό στις δυνατότητες άμυνας των εκάστοτε στόχων με σκοπό να του επιφέρουν πλήγματα αδρανοποίησης, ή ακόμα και τη βύθιση τους.

Μάλιστα οι Ιρανοί φαίνεται να εξοπλίστηκαν πρόσφατα για αυτό το σκοπό με νέα οπλισμένα ταχύπλοα τύπου «Ashura» και «Zulfiqar», τα οποία δύναται να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 60 κόμβων!

Αν και είναι άγνωστος των αριθμός και ο οπλισμός των ανάλογων σκαφών που έχει αναπτύξει η Χαμάς το Ισραήλ λαμβάνει μέτρα για τον έγκαιρο εντοπισμό τους με την ανάπτυξη νέων αισθητήρων και μη επανδρωμένων σκαφών USV.
ΠΗΓΗ
http://www.defencenews.gr/diethnis-asfaleia/3411-2016-03-11-14-42-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου