Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ο Πούτιν αποκάλυψε τις μονάδες που επιχειρούσαν στην Συρία

Στιγμιότυπο από βίντεο που αποδεσμεύθηκε από την οργάνωση ενημέρωσης του Ντάες την 17 Μαρτίου δείχνει ένα λάφυρο AK-74 που υποτίθεται πως κυριεύθηκε από Ρώσο στρατιώτη που σκοτώθηκε δυτικά της Ταντμούρ. (Πηγή: Amaq/IHS Janes)
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πουτιν επιβεβαίωσε την 17η Μαρτίου ότι μονάδες των Ρωσικές Ειδικών Δυνάμεων, πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) επιχειρούσαν στην Συρία.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Τάγματός του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο, ο Πουτιν απένειμε μετάλλια και παράσημα σε 17 στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένης και της ονομασία τεσσάρων Ηρώων της Ρωσίας: Την υψηλότερη τιμή της χώρας.
Οι βραβεύσεις έγιναν σ’ έναν διοικητή “πυραυλικού πυροβολικού” της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και έναν αξιωματικό της 120ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού. Ένας χειριστής UAV του ρωσικού στρατού τιμήθηκε επίσης, όπως επίσης και μια γυναίκα αξιωματικός από μια μονάδα αεράμυνας.
Το όνομα του ανωτάτου αξιωματικού των χερσαίων δυνάμεων που διοικούσε τη ρωσική εισβολη, Στρατηγόυ Αλεκσαντερ Ντβορνίκοφ, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο κοινό απο το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν μοίρασε αφειδώς επαίνους στους πιλότους και τους διοικητές της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης και αρκετοί τιμήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού ανωτάτων πιλότων δοκιμών.
Ο ρόλος της ρωσικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην υποστήριξη της επιχείρησης αναπτύξεως μαχητικών αεροσκαφών υπογραμμίστηκε από τον Πρόεδρο, με τον Σεργκεί Σμιρνοφ, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της βιομηχανίας αεροσκαφών Sukhoi Νονοσιβιρσκ να λαμβάνει μετάλλιο για τις υπηρεσίες της βιομηχανίας.
Ο Πουτιν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Συρία όταν ανέφερε τα ονόματα των τεσσάρων χήρων οι οποίες είχαν προσκληθεί στην τελετή.
Η επίσημος αριθμός των Ρώσων νεκρών είναι τέσσερις άνδρες, όμως μια από τις χήρες που ο Πουτιν αποκάλεσε ως Γιουλια Ζουραφλεφ, προφανώς επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι είχε σκοτωθεί και ένας πέμπτος στρατιώτης με το ονοματεπώνυμο Φιοντορ Ζουραφλεφ.
Ο Σουράφλεφ είχε αναφερθεί ότι σκοτώθηκε σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Πληροφοριών (GRU) το Νοέμβριο στην Συρία.
Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
http://proelasi.org/2016/03/21/%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9/#more-38740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου