Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ρώσος καταδρομέας περικυκλώθηκε από τζιχαντιστές και τους… πήρε μαζί του!


Παγκόσμια αίσθηση έχει κάνει ο ηρωικός τρόπος που σκοτώθηκε ένας Ρώσος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων στην Παλμύρα.
Ο Ρώσος αξιωματικός κινούνταν στα περίχωρα της Παλμύρας, εντόπιζε στόχους τζιχαντιστών και έδινε τις συντεταγμένες στη ρωσική πολεμική αεροπορία για να τους αποτελειώσει.
Συγκεκριμένα, στόχευε τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Δυστυχώς, οι τζιχαντιστές είδαν τη θέση του και κίνησαν να τον πιάσουν ζωντανό.
Όταν ο βαθμοφόρος καταδρομέας αντιλήφθηκε ότι τον είχαν περικυκλώσει και δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει, έδωσε στη πολεμική αεροπορία για βομβαρδισμό τις συντεταγμένες του σημείου που βρισκόταν, με αποτέλεσμα η βόμβα να σκοτώσει τόσο τον ίδιο όσο και τους συμμορίτες που βρίσκονταν ολόγυρά του.
Με τη θυσία του όχι μόνο επέλεξε να μην πιαστεί αιχμάλωτος από τους παρανοϊκούς αλλά παράλληλα διασφάλισε ότι τίποτα από τα εμπιστευτικά έγγραφα ή ότι άλλο έφερε πάνω του δεν θα έπεφτε στα χέρια των εχθρών.
Λέγεται ότι ο συγκεκριμένος κομάντο ανήκε στην ειδική δύναμη μέσα στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που ονομάζονται Σπετσνάζ. Οι Σπετσνάζ έχουν τη φήμη τρομερών πολεμιστών.
Οι πληροφορίες για την ηρωική θυσία του Ρώσου καταδρομέα έγιναν γνωστές την Παρασκευή από επίσημα χείλη. Εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού δήλωσε:
«Ένας αξιωματικός των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε κοντά στην Παλμύρα ενώ πραγματοποιούσε ειδική αποστολή, να καθοδηγεί ρωσικά αεροπλάνα σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».
«Ο αξιωματικός βρισκόταν σε αποστολή στην περιοχή της Παλμύρας εδώ και μια εβδομάδα. Αναγνώριζε σημαντικούς στόχους της οργάνωσης και μετέφερε τις ακριβείς συντεταγμένες για αεροπορικές επιδρομές στα ρωσικά αεροπλάνα».
«Ο αξιωματικός σκοτώθηκε ως ήρωας, τράβηξε πάνω του τα πυρά αφού εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από τους τρομοκράτες».
Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία του περιστατικού, ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 5 Ρώσους γύρω από την Παλμύρα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c.html#ixzz44EG6gK4K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου