Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κολομβία: Στρατιώτης επιβίωσε χαμένος στη ζούγκλα για τρεις εβδομάδες

Τα ίχνη του στρατιώτη χάθηκαν στις 5 Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας σε μια περιοχή όπου διατηρούν δυνάμεις οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Farc) και άλλες παράνομες ένοπλες οργανώσεις. (twitter/ Ejército de Colombia)
Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας σπόρους και ωμό κρέας ένας στρατιώτης, ο οποίος χάθηκε στην ζούγκλα στην κεντρική Κολομβία.
Ο 26χρονος Γιέφερ Ορλάντο Σάντσες Φονσέκα εντοπίστηκε «σώος κι αβλαβής» τη Δευτέρα από μονάδες του στρατού ξηράς στην πολιτεία Μέτα, μεταξύ του Βίστα Χερμόζα και του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της κοινής δύναμης Omega.
Τα ίχνη του στρατιώτη χάθηκαν στις 5 Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας σε μια περιοχή όπου διατηρούν δυνάμεις οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Farc) και άλλες παράνομες ένοπλες οργανώσεις.
«Περισσότεροι από 500 στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες στην περιοχή, η πολεμική αεροπορία πραγματοποιούσε αναγνωριστικές πτήσεις» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση όπου προστέθηκε ότι εκκλήσεις είχαν μεταδοθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας.
twitter/ Ejército de Colombia
Με γένια, βρώμικος και λίγο προτού καταρρεύσει από την αδυναμία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, ο στρατιώτης εντοπίστηκε από έναν άλλο στρατιώτη το πρωί της Δευτέρας και αφού πέρασε 23 ημέρες στη ζούγκλα.
Ο επιζών περιέγραψε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol ότι όταν χάθηκε, δεν είχε μαζί του ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, παρά μόνο το τουφέκι του, σφαίρες, κράνος, εκρηκτικές ύλες και ένα τσεκούρι.
Όπως εξήγησε, διέσχιζε τη ζούγκλα μαζί με άλλους 40 στρατιώτες, ωστόσο ενώ περπατούσε τελευταίος, για να καλύπτει τους συντρόφους του, σε μια στιγμή απροσεξίας έμεινε αρκετά πισω.
Αφού πέρασαν λίγες ημέρες, άρχισε να τρέφεται με ό,τι έβρισκε. «Χάρη στην εκπαίδευση επιβίωσης από το στρατό, έμαθα ότι μπορούμε να τρώμε ό,τι τρώνε οι πίθηκοι» είπε ο στρατιώτης, ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε να φάει το κρέας μιας χελώνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo, ο νεαρός τραγουδούσε ραπ μελωδίες για να δώσει κουράγιο στον εαυτό του.
Στον 26χρονο δόθηκε αναρρωτική άδεια καθώς υπέστη αφυδάτωση και υπερκόπωση, ο ίδιος ωστόσο διαβεβαιώνει ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στον στρατό μόλις αναρρώσει από την περιπέτειά του.
Πηγή: naftemporiki.gr
http://proelasi.org/2016/03/30/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF/#more-39083

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου