Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Αίγυπτος και Γαλλία διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις «πρόβα τζενεράλε» για την απόβαση στην Λιβύη


Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Ραμσής-2016»  πραγματοποιούνται  εν μέσω πληροφοριών ότι οι δυτικές χώρες και το ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στην  Λιβύη, με στόχο της εξολόθρευση  του «ισλαμικού  στρατού», αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Ένοπλες δυνάμεις από την  Αίγυπτο και την Γαλλία από την Κυριακή έχουν ξεκινήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της ιστορικής  πόλης της  Αλεξάνδρειας, οι οποίες σύμφωνα με ιδικούς αποτελούν πρόβα τζενεράλε για τις επιχειρήσεις στην Λιβύη .
Σε ανακοίνωση του , ο αιγυπτιακός  στρατός ανέφερε , δυνάμεις της αεροπορίας, του ναυτικού  και από τις δύο χώρες  συμμετέχουν στην άσκηση με την επωνυμία «Ραμσής-2016»,  η οποία έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί για αρκετές  ακόμη ημέρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η γαλλική κατασκευής φρεγάτα «Tahya Misr» θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην στρατιωτική άσκηση, μαζί με το  πυρηνοκίνητο  γαλλικό αεροπλανοφόρο  «Charles de Gaulle».
Πέρυσι, η Αίγυπτος και η Γαλλία υπέγραψαν μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το Παρίσι θα προμηθεύσει το αιγυπτιακό ναυτικό με   δύο ελικοπτεροφόρα τύπου  Mistral-class .
Η Γαλλία επίσης υπέγραψε πρόσφατα  στρατιωτική συμφωνία αξίας 5 δις ευρώ με την Αίγυπτο, η οποία  περιλαμβάνει την πώληση  24  αεροσκαφών Rafale,  μια  φρεγάτα καθώς και  ποσότητα  πυραύλων εδάφους –αέρος.
Αυτήν την στιγμή η Αίγυπτος «ετοιμάζεται» πυρετωδώς για την  συμμετοχή της επιχείρηση  αποβάσεως της δύσης στην γειτονική Λιβύη, η οποία έχει μετατραπεί σε άντρο των ισλαμιστών τρομοκρατών.
Παράλληλα με την ανεύρεση του τεράστιου κοιτάσματος ανοικτά της Αλεξάνδρειας, ο Πρόεδρος της χώρας Αλ-Σίσι ενδυναμώνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την προάσπιση των συμφερόντων της Αιγύπτου.
Υπενθυμίζουμε άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο ( Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Λιβύη δεν προβλέπει τίποτα για το «χάος» της επόμενης ημέρας), με το οποίο επισημαίνεται η  επικίνδυνη περίοδο μετά την διαφαινόμενη απόβαση της δύσης στην Λιβύη το επόμενο διάστημα .
Είναι ήδη γνωστό ότι η νέα επιχείρηση  θα συμπεριλαμβάνει ένοπλες δυνάμεις  από την Ιταλία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία, καθώς επίσης θα υπάρχει και συμμετοχή των ίδιων των Λίβυων.
Το πρόβλημα αφορά την επόμενη ημέρα στην χώρα αυτή που κινδυνεύει να χωριστεί στα δύο και πάλι δημιουργώντας μια νέα ένταση στην περιοχή αυτή η οποία απέχει λίγα μίλια από την Ελλάδα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b1%ce%af%ce%b3%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%be%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9.html#ixzz42KbvHMe1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου