Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο βρετανικός τύπος εκθείασε την αυτοθυσία του Ρώσου στρατιωτικού που σκοτώθηκε στην Παλμύρα


Σύσσωμος ο βρετανικός τύπος καθώς και χιλιάδες  bloggers από διάφορες χώρες έχουν αποκαλέσει ως έναν αληθινό ήρωα της Ρωσίας,  τον αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων ο οποίος σκοτώθηκε στην Συρία κοντά στην πόλη της Παλμύρας, από ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τα οποία  ο ίδιος είχε κατευθύνει μετά την περικύκλωση  toy από τους τζιχαντιστές, αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Ενώ οι δυτικοί πολιτικοί έμειναν «σιωπηλοί» σχετικά με την επιτυχία της κατάληψης της Παλμύρας από  ρωσικές και συριακές δυνάμεις   στον πόλεμο  κατά του «Ισλαμικού Κράτους», ο τύπος και το κοινό με  απροκάλυπτη χαρά εξήραν την θυσία του Ρώσου καταδρομέα πάνω στην  εκτέλεση των καθηκόντων που ήταν η  καθοδήγηση των  ρωσικών αεροσκαφών σχετικά με τους στόχους  τους σε απομακρυσμένες περιοχές.
«Περιτριγυρισμένος ο ήρωαw των ρωσικών ειδικών δυνάμεων πήρε μαζί του δεκάδες  τζιχαντιστές , προκαλώντας μια εναέρια επίθεση  ακριβώς πάνω του»,  γράφει η βρετανική εφημερίδα  Express.
Βρετανοί συνάδελφοι  του  στην εφημερίδα Sun, αλλά και στις άλλες εφημερίδες  στα πρωτοσέλιδα τους τον αποκάλεσαν ως τον Ρώσο  «Ράμπο», το γνωστό  κομάντο των ταινιών του Χόλιγουντ που υποδύονταν ο ηθοποιός Σιλβέστερ Σταλόνε.
Δημοσιογράφοι  και απλοί αναγνώστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες τόνισαν ότι ο Ρώσος ήταν στην ουσία «παλικάρι» .
«Η θυσία σου  έχει βοηθήσει να σωθούν  πολλοί άνθρωποι από το κακό του ISIS . Αναπαύσου εν ειρήνη », γράφει ο δημοσιογράφος Dan Walker.
«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας πραγματικός πολεμιστής και ένας Ρώσος πατριώτης. Σεβαστείτε τον !» , δήλωσε ο έτερος δημοσιογράφος Barry Fischer.
«Βρετανοί στρατιώτες κατά την διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου έκαναν κάτι αντίστοιχο  κοντά στον τόπο όπου ζω. Είχαν περικυκλωθεί  σε ένα αγρόκτημα που εκατοντάδες Γερμανούς, για αυτό και ζήτησαν πυρά πυροβολικού κατευθείαν επάνω τους με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους μαζί με τους Γερμανούς  »,  λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος  Eric Bosch.
« Είναι  ένας πραγματικός ήρωας! Φυσικά, δεν είναι σαν τους δειλούς Σύρους πρόσφυγες  που φεύγουν από την χώρα τους και έρχονται  στην Ευρωπαϊκή Ένωση »,  υπαινίχθηκε ο  Rod Holloway. «Ο Θεός να είναι μαζί σας ! Ρώσοι στρατιώτες σας χαιρετώ », δήλωσε ο  Rolando Ronquillo.
Σχετικά με τον θάνατο του Ρώσου αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων κατά την εκτέλεση  αποστολής μάχης στην περιοχή Παλμύρας,  ήταν γνωστό ότι ο Ρώσος στρατιωτικός  σκοτώθηκε κοντά στην πόλη της Tadmor κατά την εκτέλεση του  συγκεκριμένου έργου «επισήμανσης» στόχων για την ρωσική αεροπορία.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός που σκοτώθηκε κοντά στην Παλμύρα  έγινε ο έκτος Ρώσος στρατιωτικός που σκοτώθηκε σε πολεμικές αποστολές στη Συρία.
Νωρίτερα, ο διοικητής της ρωσικής δύναμης στην Συρία, Αντιστράτηγος  Aleksandr Dvornikov επιβεβαίωσε ότι στη Συρία υπάρχουν οι μονάδες  των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικοί σύμβουλοι που εργάζονται ενεργά με τους Σύρους και σε τακτικό επίπεδο.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b8.html#ixzz44EKUM392

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου