Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ηνωμένο Βασίλειο: Μονάδα πεζοναυτών εγκαταλείπει το SA80 για το C8 Colt

Πλέον η τακτική αραβίδα C8 της Colt Canadα εξοπλίζει την 43η Ομάδα Κομμαντο Προστασίας Στόλου του Βασιλικού Ναυτικού στη θέση του SA80. (Colt Canada/IHS Janes)
Μια σημαντική μονάδα των Βασιλικών Πεζοναυτών επανεξοπλίστηκε με την αραβίδα C8 της Colt Canada για να επαυξήσει τις δυνατότητες προστασίας της βάσης των υποβρυχίων ναυτικής αποτροπής του Βασιλικού Ναυτικού και των οχηματοπομπών πυρηνικών όπλων.
Η κίνηση καθιστά την εν λόγω μονάδα την πρώτη βρετανική μονάδα που δεν ανήκει στις ειδικές δυνάμεις η οποία εγκαταλείπει το τυφέκιο bullpup L85A2 (SA80) που χρησιμοποιείται από τις υπόλοιπες τακτικές δυνάμεις. Διάφορες μονάδες ειδικών δυνάμεων ήδη χρησιμοποιούν το C8, το οποίο σε βρετανική υπηρεσία έχει την ονομασία L119.
Λεπτομέρειες σχετικά με την προσπάθεια επανεξοπλισμού αποκαλύφθηκαν από το Διοικητή της 43 Ομάδας Κομμάντο Προστασίας Στόλου των Βασιλικών Πεζοναυτών, Πλοίαρχος Γκρέημ Φρέηζερ, με ενημερωτικό έγγραφο στα μέλη της υπηρεσίας που διανεμήθηκε τον Φεβρουάριο.
Είπε ότι όλες οι επιχειρησιακές μοίρες της μονάδος, οι οποίες έχουν ως αποστολή την προστασία των πυρηνικών όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ναυτική Βάση Γκλάιντ στο Φεσλεϊν της Σκωτίας ή όταν μετακινούνται στο Ην. Βασίλειο, είχαν εφοδιαστεί με το καναδικό όπλο. Η μονάδα των 790 κομμάντος είναι επίσης μια ειδική ναυτική μονάδα επιβίβασης σε πλοία. Η ανάπτυξη του όπλου είχε ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2015, είπε ο Πλοίαρχος Φρεηζερ.
Η 43η μονάδα Κομμαντο ήδη χρησιμοποιεί μικρό αριθμό όπλων L119, όπως επίσης και άλλα ειδικά όπλα όπως το οπλοπολυβόλο MP5 της H&K, αλλά η κίνηση σήμερα επιβεβαιώνει το L119 ως το κύριο όπλο της μονάδας. Υψηλόβαθμη πηγή του Βασιλικού Ναυτικού δήλωσε το IHS Janes ότι 300 επιπλέον C8 έχουν παραληφθεί για να εξοπλίσουν πλήρως την 43η Κομμάντο. Το υπουργείο Άμυνας δεν ήταν σε θέση να παρέχει στο IHS Janes στοιχεία για το κόστος της προμήθειας.
Η λογική πίσω από την κίνηση αυτή ήταν ότι το L119 διαθέτει χαρακτηριστικά “μειωμένου εξοστρακισμού και περιορισμένων παράπλευρων απωλειών”. Και τα δύο, L119 και L85A2, χρησιμοποιούν το φυσίγγιο προτύπου NATO 5,66X46mm, υποδεικνύοντας ότι η 43η Κομμαντο θα χρησιμοποιεί ένα χαμηλής ταχύτητας φυσίγγιο για τα L119.
Το Βασιλικό Ναυτικό είπε οτι αυτή ήταν μία μεμονωμένη προμήθεια και δεν είναι ενα σημάδι οτι η 3η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Βασιλικού Ναυτικού πρόκειται να επανεξοπλιστεί με νέο όπλο.
Tim Ripley
Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/04/%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου