Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Επιβεβαίωση του pentapostagma.gr για την παρουσία της ρωσικής δύναμης «Zaslon» στην Συρία


Σε άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr με τίτλο: Στην Συρία δρα η ομάδα μύθος των ρωσικών ειδικών δυνάμεων «Zaslon» με αποστολή τα «κεφάλια» των αρχηγών του ISIS, είχαμε αναφέρει ότι υπήρχαν φήμες ότι η παρουσία των  ανδρών της δύναμης Zaslon  σε πολλά και διαφορετικά σημεία, καθώς  και ότι συμμετείχαν σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις , αθέατοι από όλους, ότι τριγυρνούσαν μέσα στα ερείπια αναζητώντας  τους αρχηγούς των τζιχαντιστών και πολλά άλλα .
Τελικά αυτό ήταν  αλήθεια , μαζί με τις δυνάμεις των Πεζοναυτών  της 810ης ταξιαρχίας από την Κριμαία, ήρθαν κάτω από άκρα μυστικότητα οι περιβόητες ρωσικές υπερ-ειδικές δυνάμεις  μύθος με το όνομα «Zaslon».
Οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις  διεξήγαγαν επιπλέον αποστολές  εξερεύνησης στη Συρία παράλληλα με τις  αεροπορικές επιδρομές.
Σε  συνέντευξη που έδωσε ο διοικητής της ρωσικής δύναμης στην Συρία, Αντιστράτηγος  Aleksandr Dvornikov σύμφωνα με δημοσίευμα  δήλωσε :
«Δεν θα κρύψω το γεγονός ότι στη Συρία υπάρχουν τμήματα των ειδικών επιχειρήσεων των δυνάμεων μας. Πραγματοποιούν πρόσθετες αποστολές παράλληλα με τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Οι άνδρες αυτοί  καταδεικνύουν στόχους στα ρωσικά αεροσκάφη  σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς επίσης εκτελούν και άλλα ειδικά καθήκοντα ».
Σύμφωνα με τον Aleksandr Dvornikov  οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων είναι στην Συρία για να βοηθήσουν τους Σύρους  ομολόγους τους ,  στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον των ισλαμικών  τρομοκρατικών ομάδων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι παρόμοιες ομάδες των στρατευμάτων των ΗΠΑ και άλλων χωρών είναι επίσης στη Συρία.
Ο Dvornikov τόνισε ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει  το έδαφος της Συρίας όταν κριθεί ότι διατηρείται ολοκληρωτικά ο έλεγχος από το συριακό καθεστώς. Η   λειτουργία της αεροπορικής βάσης Hmeymim και της  ναυτικής βάσης στην Ταρτούς θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά .
Σύμφωνα με  ειδικό αμυντικό δημοσιογράφο ,  η ρωσική μυστική αυτή ομάδα είναι πιθανό ότι εκτός από την  μετάδοση σημαντικότατων  πληροφοριών στο Κρεμλίνο , να προφυλάσσει από πολλούς «κινδύνους»  την ηγεσία του συριακού στρατού και της κυβέρνησης του Άσαντ .
Η Ρωσία έχει μεγάλα συμφέροντα στην χώρα αυτή από την περίοδο της ΕΣΣΔ , τα οποία δεν πρόκειται να απεμπολήσει ποτέ.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-pentapostagma-gr-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84.html#ixzz43rMGSJXm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου