Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Στα 2,5 χλμ από την Αρχαία Παλμύρα και την Ιστορία ο Συριακός Στρατός, η NDF και τα Γεράκια της Ερήμου


Στρατής Μαζίδης
Σημαντικές εξελίξεις από το μέτωπο της Παλμύρα στη Συρία. Την Πέμπτη το πρωί στην ανατολική επαρχία της Χομς, η 67η Ταξιαρχία του 18ου Μηχανοκίνητου Τμήματος – σε στενή συνεργασία με τη Liwaa Suqour Al-Sahra (τα Γεράκια της Ερήμου) και τις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) – επέβαλε τον πλήρη έλεγχο στο χωριό al-Ballarat μετά από μια βίαιη μάχη με το ισλαμικό κράτος.
Σύμφωνα με το almasdarnews μετά την απελευθέρωση του παραπάνω χωριού, η 67η Ταξιαρχία και οι σύμμαχοί της βάδισαν προς το κοντινό Al-Dawah, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη δύναμη της ISIS μέσα στο βορειοδυτικό τομέα του χωριού.
Ωστόσο  οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τουλάχιστον το ήμισυ του χωριού μετά από μια έντονη μάχη.
Εκτός όμως από αυτό, ο συριακός στρατός επανέκτησε τον έλεγχο στα λατομεία της Παλμύρα.
Πλέον οι σύριοι απέχουν μόλις 2,5 χλμ από τις δυτικές πύλες της αρχαίας Παλμύρα και αυτό είναι το πιο κοντινό στο οποίο βρίσκονται οι κυβερνητικές δυνάμεις μετά από την καλοκαιρινή μαζική αποχώρησή τους από την περιοχή.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην ανατολική Χομς, τα πρόσφατα κέρδη στην ύπαιθρο της Παλμύρα είναι μόνο ένα μέρος της προκαταρκτικής επίθεσης για την απελευθέρωση της πόλης και η μάχη αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%83%cf%84%ce%b1-25-%cf%87%ce%bb%ce%bc-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd.html#ixzz421EpcrVD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου