Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Ανακατάληψη της Παλμύρας από τον Συριακό Στρατό – Σε πολύ Δύσκολη Θέση οι Τζιχαντιστές


Οι επιτυχίες του Συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών, φαίνεται να διαδέχονται η μια την άλλη, όμως η ανακατάληψη της Παλμύρας σηματοδοτεί ένα τεράστιο πλήγμα για τον ISIS και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για νέες μεγαλύτερες επιτυχίες στα ανατολικά, που είναι και τα προπύργια των τρομοκρατών. Η συνεργασία της Ρωσίας στη επιχείρηση ήταν καθοριστικής σημασίας καθόσον παρείχε τεράστια αεροπορική κάλυψη, εξουδετερώνοντας σημαντικούς στόχους.
Έτσι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, στις τρεις εβδομάδες που διαρκεί η επιχείρηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του για την ανακατάληψη της πόλης και του αρχαιολογικού χώρου. Η συριακή τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται αλλεπάλληλες εκρήξεις μέσα στην Παλμύρα και καπνός να υψώνεται από κτίρια, την ώρα που άρματα και τεθωρακισμένα βομβάρδιζαν την περιοχή από τα περίχωρα της πόλης. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 40 εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες στην Παλμύρα, έπληξαν 158 στόχους του Ισλαμικού Κράτους και σκότωσαν περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραμχάν είπε ότι ο στρατός και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που τον στηρίζουν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το ένα τρίτο της πόλης, κυρίως τις βόρειες και δυτικές συνοικίες, καθώς και ένα μέρος της αρχαίας πόλης με τα ρωμαϊκά ερείπια. Μάχες δίνονται επίσης σε ένα μέτωπο στα νότια.
Τα συριακά μέσα ενημέρωσης και τα αραβικά τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν από τις πλαγιές της μεσαιωνικής ακρόπολης της Παλμύρας, που καταλήφθηκε από τον στρατό την Παρασκευή, ανέφεραν ότι οι στρατιώτες έχουν προωθηθεί μέσα στην πόλη και έχουν καταλάβει πολλές γειτονιές. Ένας στρατιώτης στη δημόσια τηλεόραση, μιλώντας από την ακρόπολη της Παλμύρας που δεσπόζει στον αρχαιολογικό χώρο είπε «Οι ηρωικές δυνάμεις μας θα συνεχίσουν την προώθησή τους μέχρι να απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό αυτής της γης».
Θεωρούμε ότι αυτές οι επιτυχίες του Συριακού στρατού και η συνέχεια τους αποτελούν την λύση στην οριστική εξάλειψη των τζιχαντιστών και θα πρέπει να στηριχθούν τόσο από τη Ρωσία, που ήδη βέβαια το κάνει με την αεροπορική υποστήριξη των επιχειρήσεων αλλά και τις ΗΠΑ, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει διαπραγμάτευση για τον Άσαντ με την αντιπολίτευση. Απ’ότι δείχνουν τα πράγματα μάλλον προς αυτή την περίπτωση οδεύουμε.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9.html#ixzz442xnOCWB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου