Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Στρατιωτικό ελικόπτερο των Σκοπίων παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Ειδομένη (βίντεο)

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί από δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα.
Ένα απίστευτο περιστατικό αυθαιρεσίας από το κρατίδιο των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας καταγράφηκε το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου στην Ειδομένη. Ελικόπτερο στρατιωτικού τύπου Mi-17 που βρίσκεται στην περιοχή για να επιτηρεί τη δραστηριότητα των προσφύγων και των μεταναστών παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Το συμβάν κατέγραψε με την προσωπική του κάμερα ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς.
Η είδηση αναμεταδίδεται από το thestival.gr της Θεσσαλονίκης
Εδώ και αρκετό καιρό οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα στην Ειδομένη τονίζουν την απουσία του ελληνικού κράτους. Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί από δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε την είδηση. Μετά τη δημοσίευση του παρόντος βίντεο το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες προς την ΠΓΔΜ.
Εκτός τούτου η ίδια η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα αν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Τάσος Ασλανίδης
ΠΗΓΗ
http://proelasi.org/2016/03/27/%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%80/#more-38943

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου