Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Έρχονται επίλεκτοι Ρώσοι Κοζάκοι και Λευκορώσοι κομάντος στην Σερβία!


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «αδελφότητα 2016», θα πραγματοποιηθεί σε σερβικό έδαφος φέρνοντας στην χώρα επίλεκτους Ρώσους καταδρομείς .
Πρόκειται για το απαύγασμα της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας και Σερβίας , την  οποία τόσοι πολλοί  από «μέσα» από την χώρα  πολεμούν με «νύχια και με δόντια», σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς αναλυτές.
Η άσκηση μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο σε περιοχή κοντά σε κάποιο στρατόπεδο του σερβικού στρατού .
Επιπλέον οι  αερομεταφερόμνες  ρωσικές δυνάμεις και η σερβική ειδική ταξιαρχία θα συμμετάσχουν  σε «ειδικές ασκήσεις» με Αλεξιπτωτιστές  από μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας, αναφέρει ο σερβικός τύπος.
Η άσκηση αυτή αποτελεί το επισφράγισμα της  τριμερής αμυντικής συνεργασίας από Ρωσία , Σερβία και Λευκορωσία.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές  διεξήγαγαν  το περασμένο έτος κοινή άσκηση με την σερβική «ειδική» Ταξιαρχία  τον μήνα  Σεπτέμβριο  κοντά στην ρωσική πόλη του  Κρασνοντάρ.
Την άσκηση  παρακολούθησαν περίπου 700 αξιωματικοί  και στρατιώτες από τις τρεις χώρες . Κατά την διάρκεια των ασκήσεων 250 αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άλμα από μεταγωγικά  αεροσκάφη  «Ilyushin 76»,  προσομοιάζοντας επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών .
«Η άσκηση με τους Ρώσους και τους Λευκορώσους κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του πεδίου βολής Nikinci, ή ακόμη πιθανόν στις  περιοχές Pasuljanske και isključene, σύμφωνα με το σερβικό  Γενικό Επιτελείο.


«Τέτοιες ασκήσεις αυξάνουν την αποτελεσματικότητα  των επιχειρησιακών  μονάδων, αλλά και την δυνατότητα διεξαγωγής κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων με  ξένους στρατούς», πρόσθεσε στην ανακοίνωση το σερβικό γενικό επιτελείο.
Οι Ρώσοι κομάντος που θα έρθουν στην Σερβία  ανήκουν στην 7η αερομεταφερόμενη μεραρχία που έχει έδρα τον Βόρειο Καύκασο. Πρόκειται για άνδρες από  μονάδες με το  πρόθεμα «Κοζάκος» και «βουνό». Οι  μονάδες αυτές έχουν  μια πλούσια εμπειρία  μάχης, ειδικά από την σύγκρουση στην Τσετσενία, αλλά και την επέμβαση στην Γεωργία, το 2008.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο: «Έρχονται οι Σλάβοι»! Ρώσοι, Λευκορώσοι και Σέρβοι αλεξιπτωτιστές θα διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις!, είχαμε τονίσει ότι το Κρεμλίνο επεξεργάζεται  διάφορα σενάρια  δημιουργίας είτε ενός «σλαβικού μπλοκ», είτε ενός « ορθόδοξου μπλοκ » χωρών . Κύριος στόχος των Ρώσων αποτελεί η δημιουργία ενός  αντίβαρου στις αμυντικές  συμμαχίες τύπου  « Βορείων χωρών » , είτε της πολυεθνικής ταξιαρχίας (Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου