Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Stratfor: Η Ρωσία όχι μόνο δεν έφυγε από την Συρία αλλά κατασκευάζει και νέα στρατιωτική βάση!


Έμπειροι Αμερικανοί αμυντικοί αναλυτές από το ινστιτούτο πληροφοριών Stratfor εκτιμούν , βασιζόμενοι και σε πληροφορίες τους ,  ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία που ήταν δήθεν αποκάλυψη στην πραγματικότητα είναι ένα «βυζαντινό παίγνιο» του Κρεμλίνου.
Η δραστηριότητα στις βάσεις Bassel Al Assad και Ταρτούς συνεχίζεται όχι μόνο κανονικά αλλά και με αυξημένη ένταση .
Οι Αμερικανοί αναλυτές λένε ότι σε όλες τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Συρία συνεχίζει  να καταφθάνει εξελιγμένος  στρατιωτικός εξοπλισμός.
Μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη,  μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Το Stratfor  αναφέρει συγκεκριμένα ότι μόνο μέσα σε δύο ημέρες  15 και 16 Μαρτίου 2016, αναχώρησε μόνο το  1/4 του συνόλου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας από την Συρία για τα ρωσικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με δημοσίευμα.
«Τρία  μαχητικά  αεροσκάφη Su-34 και ένα μεταγωγικό  Tu-154 ήταν τα πρώτα αεροσκάφη  που  απογειώθηκαν  από την αεροπορική βάση στις 15 Μαρτίου. Την επόμενη αναχώρησαν 12 αεροσκάφη  Su-25 », τονίζει  το Stratfor, υποστηρίζοντας ότι ο υπόλοιπος εξοπλισμός εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του.
Αναφερόμενο στην αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών , το  Stratfor τονίζει ότι οι δύο ρωσικές βάσεις , (Bassel Al Assad και  Ταρτούς),   συνεχίζουν  να λειτουργούν με τον συνήθη τρόπο λειτουργίας τους , όπως πράττουν τους τελευταίους έξι μήνες.
Αναλυτές τονίζουν επίσης  ότι όσοι Ρώσοι στρατιωτικοί απέμειναν  στην Συρία φέρεται να συμμετέχουν  ενεργά στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων  για την διευθέτηση μιας νέας στρατιωτικής βάσης στην επαρχία της Λατάκιας.
Στο  Stratfor πιστεύουν ότι η Ρωσία, παρά την μερική αποχώρηση από την Συρία, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για  στήριξη του Προέδρου της Συρίας  Μπασάρ αλ-Ασαντ με σκοπό  να διατηρήσει τον έλεγχο του εναέριου χώρου.
Προφανώς και η Ρωσία «παίζει» παιχνίδι της δήθεν αποχώρησης από την Συρίαγια να «τσιμπήσει» η Τουρκία . Σύμφωνα με άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: Η «παγίδα» του Β. Πούτιν στην Συρία περιμένει πολλούς «πελάτες»,  τονίσαμε την παγίδα  της Μόσχας που δεν αφήνει από τα « μάτια της» την μοναδική  εξωτερική βάση που έχει στην περιοχή αυτή.
Απόδειξη είναι οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου ο οποίος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση στην «ουσία» ότι εάν απαιτηθεί , οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις που σταθμεύουν στην Κριμαία μέσα σε μικρό διάστημα θα « προσγειωθούν» στην Λατάκεια με όλο το υλικό τους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/stratfor-%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83.html#ixzz43ZsKNXBN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου