Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

«Σαρώνει» τους τζιχαντιστές η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία στο Βόρειο Σινά


Η αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία «σαρώνει» με συστηματικούς βομβαρδισμούς το βόρειο Σινά με σκοπό να εξουδετερώσει τους ισλαμιστές αντάρτες που δρουν στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια.
Τα αιγυπτιακά αεροσκάφη δρουν υποστηρίζοντας την  χερσαία  αντιτρομοκρατική επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού  στο  Βόρειο Σινά.
Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν να εξουδετερωθούν 20 αντάρτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος», ενώ δεκάδες άλλοι  τραυματίστηκαν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που επικαλείται  το τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia .
Οι ευρείες πολεμικές επιχειρήσεις, διεξάγονται νότια της πόλης του Seix  Zuveyd τα προάστια της οποίας  θεωρούνται  προπύργιο των ριζοσπαστικών ομάδων.
Λίγες μέρες πριν,  οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας στις παρυφές της επαρχιακής  πόλης  Ελ Αρίς. Από την επίθεση σκοτώθηκαν  περίπου είκοσι Αιγύπτιοι  αστυνομικοί .
Οι εκθέσεις των αιγυπτιακών αρχών και των εκπροσώπων  των αρχών επιβολής του νόμου αναφέρουν ότι πρόκειται για πολυάριθμους πάνοπλους και επικίνδυνους τζιχαντιστές που δρουν καλυπτόμενοι πίσω από το φυσικό στο  Σινά (είναι από τις πιο ταραγμένες επαρχίες). Αυτοί οι αντάρτες  αποτελούν  τον κύριο στόχο του Προέδρου της χώρας Αλ-Σίσι . Για αυτό και τώρα που έπιασε άνοιξη, ετοιμάζονται μαζικές επιθέσεις των  κυβερνητικών δυνάμεων σχεδόν καθημερινά εναντίον  τους.
Οι  χερσαίες επιθέσεις θα έχουν την βοήθεια της αιγυπτιακής αεροπορίας, έχοντας ως στόχο την πλήρη εξουδετέρωση των τζιχαντιστών. Η  ζημιά που έχουν προκαλέσει οι ισλαμιστές αντάρτες στην χώρα είναι  τεράστια , τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και σε ανθρώπινες ζωές.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: 73 φυλές Βεδουίνων θα ενωθούν εναντίον των Τζιχαντιστών στο Σινά!, τονίζαμε την συμβολή των Βεδουίνων στην μάχη των αιγυπτιακών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών που έχουν τρομοκρατήσει ολόκληρη την περιοχή αυτή.
Μιλάμε για περίπου  73 φυλές οι οποίες ενώθηκαν   για να βοηθήσουν  τον Αιγυπτιακό στρατό και την αστυνομία στο Σινά, για την καταπολέμηση των «τρομοκρατικών» ομάδων της οργάνωσης Ανσάρ , η οποία αποτελεί παράρτημα πλέον του ισλαμικού στρατού,  που βρίσκεται  στο Σινά, ανέφερε ένας ηγέτης της φυλής Tarabin των Βεδουίνων.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%83%ce%b1%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%b6%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%cf%85%cf%80%cf%84.html#ixzz43l28Amdd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου