Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Συρία: «Εξουδετερώθηκε» ένας τρομερός Τσετσένος πολέμαρχος του ISIS


Ο Τσετσένος  Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι Ταρχάν, επίσης γνωστός ως Αμπού Ομάρ Αλ Σισάνι , που ευρίσκονταν  στην υψηλότερη θέση της λίστας με τους καταζητούμενους πολέμαρχους του ισλαμικού στρατού, είναι πιθανόν νεκρός .
Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό την επικήρυξη του με αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Ο τρομερός αυτός ισλαμιστής τρομοκράτης ανώτερος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους «εξουδετερώθηκε» ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ , ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων  AFP.
Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει αμοιβή 20 εκατομμύριων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με 4 μέλη του ισλαμικού κράτους.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 4 Μαρτίου 2016,  σε αεροπορική επιδρομή στην ΒΔ Συρία σκοτώθηκε ο Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι . Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ο βομβαρδισμός διεξήχθη στην περιοχή του Esch-Shaddad στη συριακή επαρχία αλ-Χασάκα .
Ο στρατός των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο Ομάρ αλ-Σισάνι , ο οποίος κατείχε εξέχουσα θέση στις δομές της οργάνωσης στάλθηκε στην πόλη μετά από μια σειρά ηττών του ισλαμικού στρατού απο τους Ρώσους και τους Σύρους.
Η πόλη Ash-Shaddad βρίσκεται κοντά σε στρατηγικό αυτοκινητόδρομο μεταξύ της πόλης Ράκκα , και της Μοσούλης στο Ιράκ.
Επισήμως, το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο του Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι , αναφερόμενο στο γεγονός ότι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι ευρίσκονταν στην ηγεσία του ISIS και έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένου και του «υπουργού πολέμου». Επιπλέον, ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά της οργάνωσης και την στρατολόγηση μαχητών στο Βόρειο Καύκασο.
Τον Οκτώβριο του 2014 δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι απειλούσε με εισβολή στην Ρωσία.
Αυτό που γίνεται κατανοητό και από αυτήν την επιχείρηση στην Συρία είναι ότι ο ISIS πνέει τα λοίσθια και είναι τα λίγα τα « ψωμιά του» στην Συρία.
Το σενάριο που αφορά την επόμενη μέρα στην χώρα αυτή θα φέρει ενδεχομένως μια σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας ακόμα πιο κοντά , ενώ η Τουρκία παραμονεύει.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%8c.html#ixzz42RumNa9l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου