Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία ετοίμασε τον εθελοντικό στρατό των Κούρδων της Συρίας


Οι Τούρκοι έχουν πλέον ένα θανάσιμο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που θελήσουν να εισέλθουν στην Βόρεια Συρία.
Η Ρωσία χωρίς τυμπανοκρουσίες μεθοδικά εδώ και 6 μήνες έχει δημιουργήσει, εφοδιάσει και εξοπλίσει ,  με την παρουσία εκατοντάδων  συμβούλων της , τις πρώτες τακτικές δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.
Πρόκειται για μία εθελοντική δύναμη η οποία έχει εκπαιδευτεί από Ρώσους Spetsnaz στο πλαίσιο καταπολέμησης του ισλαμικού στρατού, αλλά προορίζεται και για άλλους «στόχους «.  
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος Στρατηγός Aleksandr Dvornikov παρέλαβε στο προεδρικό μέγαρο από τα χέρια του Προέδρου Β.Πούτιν το  μετάλλιο  του «Ήρωα της Ρωσίας», για το έργο του στην Συρία , χωρίς να αναφέρεται τίποτα  σχεδόν  στον Τύπο.
Ακόμη περισσότερο δεν αναφέρθηκε για ποιο  ακριβώς λόγο ο Στρατηγός έλαβε το ανώτερο παράσημο της ρωσικής ομοσπονδίας σε σχέση με την δράση τους στην Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Επισήμως, υπήρχε η πεποίθηση ότι ο Στρατηγός βρίσκεται στην Ρωσία και στην πόλη  Yekaterinburg, όπου έχει έδρα  το αρχηγείο της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της οποία προΐσταται  .
Παρ “όλα αυτά, εδώ και  σχεδόν έξι μήνες , ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός διοίκησε την ρωσική αποστολή στην Συρία. Για πρώτη φορά ο Στρατηγός Dvornikov έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα  «Rossiyskaya Gazeta»:
– Ποια ήταν  τα αποτελέσματα της αποστολής των ρωσικών δυνάμεων στις μάχες στην Συρία;
«Η δράση  της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης εδώ και  πεντέμισι μήνες ήταν αποκλειστικά να  αντιστρέψει την κατάσταση στη Συρία.
Η βάση της επιτυχίας της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των τρομοκρατών ήταν μια  συντονισμένη συνεργασία της πολεμικής αεροπορίας με τις χερσαίες δυνάμεις και τις «πατριωτικές» δυνάμεις στο έδαφος. Για να βελτιωθεί η πολεμική ικανότητα στο πλαίσιο της στρατιωτικής-τεχνικής βοήθειας, προμηθεύσαμε τον συριακό στρατό με σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Όπως  συστήματα πυροβολικού,  επικοινωνίες, και στρατιωτικές πληροφορίες από δορυφόρους , κ.λπ.
Επίσης το στρατιωτικό σύστημα των στρατιωτικών μας συμβούλων  «δημιούργησε»  στην Συρία με το διοικητικό μηχανισμό του,   εθελοντικές  ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων . Λύσαμε επιτυχώς το πρόβλημα που συνδέεται με την προετοιμασία των συριακών  κυβερνητικών στρατευμάτων, των Κούρδων και άλλων πατριωτικών ομάδων. Θετικές επιπτώσεις για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί το γεγονός ότι οι σύμβουλοι μας πήραν ενεργό μέρος στην προετοιμασία της μάχης, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.
Αυτή η από κοινού συνεργασία μας επέτρεψε να καταστρέψουμε  τις υποδομές και τα κανάλια υποστήριξης των τρομοκρατών, και να αδράξουμε  την πρωτοβουλία και να επιτεθούμε μαζικά σε αυτούς. Αυτό ανάγκασε τους ισλαμιστές αντάρτες να εγκαταλείψουν  τις επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας και να αναλάβουν δράση σε μικρές ομάδες( ενδεικτικό της στρατιωτικής εκπαίδευσης που έχουν λάβει οι τζιχαντιστές).
Επιπλέον, στην συριακή κοινωνία γεννήθηκε ο θεσμός  του εθελοντισμού και  διαμορφώθηκαν Ταξιαρχίες εθελοντών  και τάγματα. Σήμερα κατά των ισλαμιστών μαχητών στην Συρία υπάρχουν και πολεμούν συγκροτημένα σε τακτικές μονάδες  αρκετές χιλιάδες άτομα», κατέληξε ο Ρώσος Στρατηγός .
Ο Κουρδικός τακτικός στρατός αποτελεί γεγονός στην Συρία, εξεγείροντας φυσικά και τους ομοεθνείς τους στην Τουρκία. Σε περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας των Σύρων Κούρδων με τον  κουρδικό τακτικό στρατό στο Ιράκ  με το ΡΚΚ , θα δημιουργηθεί ο νέος απελευθερωτικός στρατός του Κουρδιστάν που θα συμβάλει στην «γέννηση» ενός νέου έθνους. Τα γεγονότα τρέχουν στην περιοχή και το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένουμε εξελίξεις λίαν συντόμως.
Υπενθυμίζουμε το άρθρο  μας στο pentapostagma.gr με τίτλο: Οι Ιρανοί αποκαλύπτουν σχέδιο δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν, του «Μεγάλου Ισραήλ» και ενδοκουρδικού πολέμου !!, με το οποίο αναφέραμε ότι  ο διοικητής του  « Ιρανικού  Επαναστατικού  σώματος των φρουρών της Επανάστασης » (IRGC) Στρατηγός  Mohammad Ali Jafari εγγυήθηκε προσωπικά   ότι το Ιράν θα αντιταχθεί «στο  σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία ».
Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο . Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.
Ο Ιρανός Στρατηγός έδωσε  στην ουσία  μια απάντηση στην χθεσινή δήλωση στήριξης του Ισραήλ στην κυοφορούμενη  ίδρυση ενός ανεξάρτητου  Κουρδιστάν.
Η ισραηλινή  υπουργός Δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το   δεξιό  κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο  κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».
Η Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει το επίκεντρο ραγδαίων εξελίξεων λίαν συντόμως συμπαρασύροντας πολλά και διαφορετικά κράτη.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1.html#ixzz43rL2dbnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου