Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο ρωσικός «Κόκκινος Οκτώβρης» ξεκίνησε το ταξίδι του για την Μεσόγειο;


Το πυρηνικό υποβρύχιο K-329 «Severodvinsk» σχέδιο  885  είναι έτοιμο να ξεκινήσει την πρώτη επιχειρησιακή  αποστολή , θέτοντας σε συναγερμό τα αντίστοιχα νατοϊκά συστήματα εντοπισμού   αναφέρει σχετικό αμερικανικό δημοσίευμα.
Το πυρηνοκίνητο  υποβρύχιο  «Severodvinsk» είναι νηολογημένο τον Ιούνιο του 2014 και το τελευταίο ενάμιση χρόνο υποβάλλονταν σε εξαντλητικές  δοκιμές , καθώς και στην τοποθέτηση ειδικού μυστικού εξοπλισμού στα ναυπηγεία του Βόρειου στόλου.
Τα υποβρύχια της κλάσεως  K -329 διαθέτουν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες ιδιότητες, όπως  πυραύλους cruise επί του σκάφους , κάτι που αποτελεί  ένα σοβαρό «αντίδοτο»  για οποιοδήποτε αντίπαλο.
Η παρουσία του και μόνο στους Ωκεανούς προκαλεί το φόβο και τον τρόμο  του «αγνώστου» αντιπάλου,  ιδιαίτερα στα νατοϊκά πλοία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παραπλανητική διαδρομή του υποβρυχίου , το οποίο έχει ενδεχομένως αποστολή την Μεσόγειο Θάλασσα, με σκοπό την προστασία των ρωσικών συμφερόντων.
Η ωμή αλήθεια είναι ότι τα τεράστια στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας  είναι σε δύο περιοχές , στον Αρκτικό Κύκλο και στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι  που αποτελούσε όνειρο από την του Τσάρου Μεγάλου Πέτρου.
Η παρουσία ενός ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου ενδεχομένως στην Μεσόγειο θάλασσα , προκαλεί τον  τρόμο του ΝΑΤΟ  στην θεά και μόνο , αλλά και λόγο των οπλικών συστημάτων που φέρει.
Όσο για την Τουρκία  δεν υπάρχει τίποτα για να το αντιμετωπίσει,  και μια πιθανή  «βόλτα» π.χ. από το Αιγαίο θα εξαφάνιζε  σαν   τα «ψάρια» τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
Το δόγμα και  τα σχέδια της Μόσχας από το 2014 έχουν οριοθετήσει σαφώς την Ανατολική Μεσόγειο ως έναν στρατηγικό  θαλάσσιο χώρο στο οποίο θα δρα το ρωσικό με το Κινεζικό ναυτικό, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία «οργώνουν» το Αιγαίο. Αναμένεται αμερικανική ναυτική άσκηση στην Σικελία.
Ένας από τους αξιωματούχους της υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Ναυτικού ο Υποναύαρχος  Dave Johnson ήταν ακόμη πιο σαφής: «Η εμφάνιση του νέου ρωσικού υποβρυχίου προκάλεσε ανησυχία στις ΗΠΑ, επειδή δεν γνωρίζουμε ούτε τα μισά από ό,τι απαιτείται για τις τεχνικές δυνατότητες του K-329 Severodvinsk». «Αλλά ένα πράγμα είναι ήδη γνωστό σίγουρα. Το υποβρύχιο Κ-329 Severodvinsk έχει μειώσει το επίπεδο του ακουστικού ίχνους σε τέτοιο σημείο ώστε είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα βάθη των ωκεανών. Οι τορπιλοσωλήνες του δεν είναι τοποθετημένες στην πρύμνη του πλοίου, αλλά στο διαμέρισμα κεντρικού ελέγχου, που επιτρέπει την λειτουργία κεραίας στην πλώρη του και ενός νέου συστήματος σόναρ, το οποίο «βλέπει» σε μεγάλα βάθη. Επίσης διαθέτει οκτώ κάθετους εκτοξευτές πυραύλους Bulava».
Το πολλαπλών ρόλων πυρηνικό υποβρύχιο  ανήκει μετά την επίσημη καθέλκυση του στην δύναμη των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων έχει εκτόπισμα 13.800 τόνων, μήκος 119 μ., ταχύτητα 31 κόμβων και δύναται να φτάσει σε βάθος 600 μέτρων. Επίσης υπηρετείται από πλήρωμα 90 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 32 αξιωματικών.
Διαθέτει πυραύλους 3M55 Oniks (SS-N-26) και 3M54 (SS-N-27) Kalibr και Bulava τύπου cruise, τορπίλες και νάρκες.
Είναι το πρώτο υποβρύχιο στο οποίο   χρησιμοποιήθηκε η σύγχρονη τεχνολογία της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου και του υπερσύγχρονου υδροακουστικού συστήματος Irtysh-Amphora με την σφαιρική κεραία μεγάλης διαμέτρου που έχει καταλάβει όλες τις άκρες της πλώρης, όπως ακριβώς γίνεται στα υποβρύχια των ΗΠΑ.
Ο «Κόκκινος Οκτώβρης» με την εμφάνιση του και μόνο στην περιοχή μας  θα σημάνει  το γεγονός ότι η Τουρκία  είναι περικυκλωμένη από παντού και ο πόλεμος θα είναι τότε πάρα μα πάρα πολύ κοντά.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8e%ce%b2%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7.html#ixzz44Q4qHFwA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου