Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το ΝΑΤΟ επεκτείνει το εύρος της περιοχής περιπολιών περιλαμβάνοντας και την Λέσβο


Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ πρόκειται να ενταχθούν ορισμένα ακόμη βρετανικά πλοία, μια γαλλική φρεγάτα, καθώς και να επιστρέψουν το καναδικό και το ιταλικό πλοίο που βρίσκονται στην Ιταλία. (Φωτογραφία αρχείου ΝΑΤΟ)
Ξεκίνησαν οι περιπολίες του ΝΑΤΟ κατά μήκος των τουρκικών παραλίων για τον έλεγχο και την διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.
Η ναυαρχίδα της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SNMG2), γερμανική φρεγάτα «Βonn» (A1413), στην οποία επιβαίνει ο τακτικός διοικητής της υποναυάρχος Γεργκ Κλάιν, πήρε το βράδυ της Δευτέρας (07.03.2016) διπλωματική άδεια από την Άγκυρα να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, την ώρα που στις Βρυξέλλες ήταν ακόμη σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.
Την ίδια ημέρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η «Βonn» περιπολεί από νωρίς της Πέμπτης (09.03.2016) βορειοανατολικά της Λέσβου στα ύδατα της Τουρκίας, στηριζόμενη κυρίως στα στοιχεία που έδωσε το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ και το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή σχετικά με τις κινήσεις των διακινητών προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά, στον υποναυάρχο Γ. Κλάιν και στο διευθυντή του Επιτελείου του νατοϊκού Στρατηγείου (Maritime Command) στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας – στο οποίο υπάγεται η SNMG2- Ιταλό υποναύαρχο Τζόρτζιο Λάτσιο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Αθήνα.
Όπως έγινε γνωστό για τα άλλα πλοία της αρμάδας του ΝΑΤΟ, η τουρκική φρεγάτα «Barbaros» (F-244) βρίσκεται μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας, η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» (F-455) κάτω από τον Άγιο Ευστράτιο και το βρετανικό δεξαμενόπλοιο «Mounts Bay» (L3008) στο κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Άνδρου και Χίου, αναμένοντας τις διαταγές του τακτικού διοικητή.
Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ πρόκειται να ενταχθούν ορισμένα ακόμη βρετανικά πλοία, μια γαλλική φρεγάτα, καθώς και να επιστρέψουν το καναδικό και το ιταλικό πλοίο που βρίσκονται στην Ιταλία.

ΠΗΓΗ
 https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/11/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87/#more-38395

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου