Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Ταξιαρχία τεθωρακισμένων θα αναπτυχθεί μόνιμα στην Αν. Ευρώπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικάνικής Διοίκησης Ευρώπης η ταξιαρχία θα είναι σε εννιάμηνη ανανέωση αρχίζοντας από τον Φεβρουαρίου του 2017, και θα πραγματοποιεί ασκήσεις από την Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία έως και Ουγγαρία. (Φωτογραφία αρχείου: 1st Brigade Combat Team, 1st Cav Div/Flickr)
Μία ταξιαρχία τεθωρακισμένων θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ, στην Ανατολική Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2017, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από το Πεντάγωνο.
«Οι ανανεώσεις (των στρατευμάτων) θα είναι διαρκείς, επιτρέποντας μια αδιάκοπη παρουσία τεθωρακισμένων και μία βελτίωση της εκπαίδευσης και των ασκήσεων με τους συμμάχους» του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Λάουρα Σιλ, εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.
Θα υπάρξει μια «συνεχής παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων» υπογράμμισε η ίδια.
Το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ είχαν ήδη κάνει στο παρελθόν αναφορές για  την ανάπτυξη εκ περιτροπής αυτής της ταξιαρχίας τεθωρακισμένων στην ανατολική Ευρώπη, χωρίς να δώσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο τη βούλησή της να τετραπλασιάσει τον 2017 τις δαπάνες που προορίζονται για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο ποσό των 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Με αυτήν την ταξιαρχία τεθωρακισμένων (4.200 στρατιώτες με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα), ο αμερικανικός στρατός ξηράς θα διαθέτει σε μόνιμη βάση τρεις μάχιμες ταξιαρχίες στην Ευρώπη.
Σε περίπτωση μιας σύρραξης, αυτές οι τρεις ταξιαρχίες, μαζί με τον εξοπλισμό που παραμένει αποθηκευμένος στην περιοχή για προληπτικούς λόγους θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ταχέως μια πλήρη μονάδα, σύμφωνα με τα σχέδια του Πενταγώνου.
Πηγή: AFP/kathimerini.gr
http://proelasi.org/2016/03/31/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80/#more-39113

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου