Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Στόχοι ρομπότ, ίσως η λύση για βελτίωση της σκοπευτικής δεινότητας των στρατιωτών (βίντεο)

“’Έξυπνοι Στόχοι” κινούνται, με την ταχύτητα ανθρώπων που τρεχουν, κατά μήκος ενός μεγάλου πεδίου βολής. (Φωτογραφία: Marathon Targets)
Καθώς ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) εργάζεται στην βελτίωση της σκοπευτικής δεινότητας των στρατιωτών του, οι υπεύθυνοι στη βιομηχανία Marathon Targets πιστεύουν ότι ήδη έχουν την απάντηση.
Οι «Έξυπνοι Στόχοι» Marathon κινούνται, αντιδρούν και συμπεριφέρονται ως άνθρωποι. Εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ κινούνται αυτόνομα, ελίσσονται και αναζητούν σημείο κάλυψης όταν πυροβοληθεί ένας από αυτά, και κάποιες φορές ακόμη θα αναδιοργανωθούν για να εξαπολύσουν μια επίθεση. Μπορούν να ενδυθούν ως εχθρικοί μαχητές, όμηροι ή αθώοι περαστικοί.
Η βιομηχανία παρουσίασε τα ύψους 1,72 μ και 226 κιλών βάρους ρομπότ στην έκθεση του Συμποσίου Παγκόσμιας Δύναμης της Ένωσης του Στρατού των ΗΠΑ.
Μια πρόσφατη δοκιμή των “Έξυπνων Στόχων” στο Φορτ Μπλις στο Τέξας, επέδειξε την αξιοσημείωτη βελτίωση στην σκοπευτική ικανότητα των στρατιωτών, είπε ο Ράλφ Πετρόφ, πρόεδρος της θυγατρικής βορείου Αμερικής της Αυστραλιανής βιομηχανίας.
Στην πρώτη δοκιμή οι στρατιώτες, δεν χτυπήσαν ούτε έναν “Έξυπνο Στόχο”. Όμως μετά από λίγες ώρες εκπαίδευσης, προσέβαλλαν τους στόχους τους – οι οποίοι είχαν ρυθμιστεί να κινούνται με ταχύτητα δρομέα- σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 300 μέτρων.
Οι στόχοι ρομπότ είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό το οποίο μπορεί να αντισταθεί σε εκατοντάδες βολές. (Φωτογραφία: Marathon Targets)
“Εδώ έχετε μια κατάσταση όπου το προσωπικό βελτιώνει τις ικανότητες σκόπευσης με μια εκτίμηση τάξης μεγέθους σε μια ημέρα,” είπε ο Πετρόφ. “Αυξάνοντας την φονικότητα της ομάδας αλλάζει σημαντικά η εξίσωση.”
Σκοπευτική ικανότητα -μια από τις πιο βασικές ικανότητες της στρατιωτικής υπηρεσίας- είναι ένα πρόβλημα που έχουν όλοι οι Στρατοί, είπε ο Πετρόφ.
“Η μοναδική στιγμή που οι Στρατοί έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν πραγματική εκπαίδευση με κινούμενους στόχους είναι στις μάχες με ανταλλαγές πυρών,” είπε. “Το πεδίο μάχης είναι ένα φρικτό μέρος για να εκπαιδευτείς.”
Κατά την εκπαίδευση, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται κυρίως με στατικούς στόχους, ακόμα και οι κινούμενοι στόχοι μετακινούνται μόνο απ’ τα αριστερά προς τα δεξιά, είπε.
Οι “Έξυπνοι Στόχοι”, είναι κατασκευασμένου από “αυτο-επισκευαζόμενο” πλαστικό και έχουν βαριά θωρακισμένες βάσεις, εξομοιώνουν πολύ ακριβέστερα το πως μπορεί να μετακινούνται ή αντιδρούν οι εχθρικοί μαχητές σε μια πραγματική συμπλοκή, ακόμη, τα ρομπότ φωνάζουν όταν προσβληθούν από σφαίρες και μπορούν να διανύσουν ένα μίλι σε πέντε λεπτά.
Οι στόχοι ρομπότ διαθέτουν θωρακισμένες τροχήλατες βάσεις. (Φωτογραφία: Marathon Targets)
Είναι τόσο “έξυπνα” που μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αντίπαλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια εκπαιδεύσεων σε πεδίο βολής, είπε ο Πετρόφ.
“Δεν είναι καταδείκτες λέιζερ. Είναι σοβαρή εκπαίδευσή με πραγματικά πυρά,” είπε.
Και όταν ολοκληρώσεις την εκπαίδευση, τα “Έξυπνα Ρομπότ”, τα οποία έχουν ελαστικούς τροχούς τύπου flat-run γεμάτους με αφρό, επιστρέφουν πίσω στο ρυμουλκούμενο τους.
Τα “Έξυπνα Ρομπότ” είναι τα μοναδικά αυτόνομα χερσαία ρομπότ σε κάθε είδους τακτική χρήση από το υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ο Πετρόφ.
Στο πλαίσιο μακροχρόνιας εκμίσθωσης (leasing) η ενοικίαση του ενός ρομπότ στοιχίζει 35 δολάρια την ώρα, είπε ο Πετρόφ. Ένα συνηθισμένο εκπαιδευτικό σενάριο περιλαμβάνει περίπου οχτώ ρομπότ. Κάθε ρομπότ μπορεί να διανύσει περίπου 13 μίλια με μία πλήρη φόρτιση συσσωρευτή ηλεκτρικού ρεύματος, είπε.
Τα “Έξυπνα Ρομπότ” μπορούν να λειτουργήσουν σε πέντε διαφορετικές λειτουργίες ειδικά για τις απαιτήσεις των χρηστών, είπε ο Πετρόφ.
Μπορούν να ενεργήσουν ως στατικοί στόχοι, αναδυόμενοι στόχοι, κινούμενοι στόχοι, ρεαλιστικά κινούμενοι στόχοι και ως μια ρομποτικά αντιτιθέμενη δύναμη, είπε ο Πετρόφ.
“Επιλύουν το θεμελιώδες πρόβλημα,” είπε ο Πετρόφ.
Michelle Tan
Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την “Προέλαση.”
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/17/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84-%CE%AF%CF%83%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF/#more-38619

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου