Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο συριακός στρατός κινητοποιεί χιλιάδες στρατιώτες στα προάστια της πόλης της Παλμύρας και ετοιμάζεται για «προέλαση»


Σύμφωνα με μια αξιόπιστη στρατιωτική πηγή στο βόρειο-ανατολικά της Λατάκειας, στα κουρδικές βουνά (Jabal al-Akrad) χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες  τεθωρακισμένα οχήματα με  νέες ενισχύσεις  και μαζί με την ταξιαρχία «Γεράκια της Ερήμου», τα οποία με την σειρά τους, μεταφέρθηκαν  κοντά στην Παλμύρα .Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ετοιμάζονται για γενική αντεπίθεση , εναντίον του ISIS, αναφέρει δημοσίευμα.
Η πηγή πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις αποτελούνται από μαχητές των  Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (CHO) και του συριακού  Κοινωνικού  Εθνικιστικού  Κόμματος (SSNP).
Η αποστολή τους  περιλαμβάνει  την  υπεράσπιση των απελευθερωμένων εδαφών, ενώ οι πεζοναύτες και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων από κοινού με την  Ρεπουμπλικανική  Φρουρά θα συνεχίσουν την προέλαση τους  προς τα ανατολικά.
Εκτός από τις ενισχύσεις ο συριακός κυβερνητικός στρατός «έλαβε» και εκατοντάδες Ιρακινούς  μαχητές από τις σιιτικές  ιρακινές δυνάμεις, με τον  ακριβή αριθμό των μαχητών να είναι ακόμα άγνωστος.
Ενώ οι τζιχαντιστές  συνεχίζουν να κινητοποιούν  τους άνδρες και τις γυναίκες για  το αναπόφευκτο, η 103 Ταξιαρχία και το 48ο σύνταγμα ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησε επίθεση κατά του χωριού Kbana  στα σύνορα με την επαρχία της Ιντλίμπ.
Οι τζιχαντιστές ευρίσκονται σε φάση  άτακτης υποχώρησης , και η καταδίωξη τους σε όλα τα πεδία των μαχών με την συνδρομή και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας  αποτελεί κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Αμερικανός τζιχαντιστής ταξίδεψε στο Ιράκ λέγοντας στην οικογένειά του ότι «πήγαινε» για διακοπές στην Ελλάδα), αναφέραμε πολλοί νεαροί σε ηλικία σε Ευρώπη και Αμερική πίστεψαν το «παραμύθι» που διαδίδουν οι τζιχαντιστές και πείθονται να μεταβούν σε Συρία και Ιράκ με σκοπό να πολεμήσουν για την ίδια του ακραίου ισλαμισμού.
Ερχόμενοι  όμως αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα και τις αποτρόπαιες ποινές και εκτελέσεις αλλάζουν γρήγορα γνώμη και αναζητούν τρόπο διαφυγής, ειδικά τώρα που οι κάνες των όπλων του συριακού στρταού είναι στραμμένες κατά επάνω τους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac.html#ixzz437FA0J7J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου