Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βρετανοί κομάντος στην Τυνησία προειδοποιούν ότι οι τζιχαντιστές αυξάνονται συνεχώς στην Βόρειο Αφρική!


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου , επιβεβαιώνεται η παρουσία μια ειδικής ομάδας Βρετανών κομάντος  η οποία λαμβάνει μέρος  στις μάχες για την πόλη του Ben Gardan στα σύνορα με την Λιβύη , αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Στην επίθεση στην πόλη του Ben Gardan, στα σύνορα με τη Λιβύη συμμετείχαν  πάνω από εκατό μαχητές ISIS. Οι Βρετανοί κομάντος της περίφημης ομάδος  SAS βοήθησαν στην απόκρουση της επίθεσης φορώντας με πολιτικά ρούχα, για ευνόητους λόγους.
Οι Βρετανοί έχουν  αναπτυχθεί στην Τυνησία από το περασμένο έτος μετά από αίτημα της κυβέρνησης. Περίπου 30 κομάντος έφτασαν στην Τυνησία το 2015, μετά την  άγρια  τρομοκρατική  επίθεση του ISIS εναντίον  30 Βρετανών τουριστών σε παραλία ξενοδοχείου στην  Sousse στην Τυνησία .
Βρετανική ανώτερη στρατιωτική πηγή δήλωσε: «Υπάρχει μια μεγάλη αύξηση της παρουσίας και δραστηριότητα των  τζιχαντιστών  σε όλη τη Βόρεια Αφρική. Η πρόσκληση μας αφορά κυρίως αποστολές ασφαλείας . Εμείς δεν μπορούμε να επιτεθούμε. Αποστολή μας εκτός της ασφάλειας είναι η κατάρτιση και η παροχή συμβουλών σε τοπικές δυνάμεις . Μόνο σε  περίπτωση κατά την οποία Βρετανοί πολίτες θα  κρατούνται όμηροι, θα μπορέσουμε να εισέλθουμε στο παιχνίδι άμεσα ,  ή εκτός και μας  το ζητήσει η κυβέρνηση της χώρας».
Σε άρθρο στο pentapostagma.gr , με τίτλο (Η Βρετανία αποστέλλει Πεζοναύτες στην Τυνησία με αποστολή την Λιβύη και τον ISIS. Κινδυνεύει η Ελλάδα;), είχαμε τονίσει  ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει στρατεύματα στην Τυνησία με αποστολή αυτά να εισέλθουν εντός λιβυκού εδάφους για να πολεμήσουν και να εξουδετερώσουν  τους τζιχαντιστές που επεκτείνονται στην περιοχή , σύμφωνα με δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας.
Σύμφωνα με διεθνούς  αμυντικούς αναλυτές και ειδικούς , η Λιβύη θα αποτελέσει την «δεύτερη» Συρία , εντείνοντας τις ανησυχίες για την εισροή τζιχαντιστών ακόμη και στην Ελλάδα. Μετά τους  τόσους χιλιάδες μετανάστες από την Συρία, τώρα κινδυνεύουμε και από την Λιβύη .
Η «φωτιά» όμως διαφαίνεται ότι ανάβει και στα νότια της Ελλάδος μετά τα Ανατολικά ( Συρία).


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9.html#ixzz430KPQPhk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου