Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ιράκ: Κούρδοι ισχυρίζονται πως κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο (βίντεο)

Ανώνυμη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός, σύμφωνα με το Russia Today. (Bots aia/Flikcr)
Οι Κούρδοι κατέρριψαν ένα Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο όπως υποστηρίζουν χρησιμοποιήθηκε σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους.
Σύμφωνα με το Russia Today, ανώνυμη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός. Η Άγκυρα είχε προηγουμένως παραδεχτεί πως ο τουρκικός στρατός πλήττει στόχους του PKK στο Ιράκ. Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί επίσης εναντίον Κούρδων εντός της χώρας και βομβαρδίζει κουρδικές αντάρτικες ομάδες στη βόρεια Συρία.
Ο Κάνι Ξουλάμ, από το Αμερικανοκουρδικό Δίκτυο Ενημέρωσης (American Kurdish Information Network),ανέφερε στο RT πως η κυβέρνηση της Αγκυρας δεν αναφέρει γενικώς τις στρατιωτικές της απώλειες στις μάχες κατά των Κούρδων, ώστε να παρουσιάζει τον τουρκικό στρατό ως μια δύναμη που δεν μπορεί αν νικηθεί. «Θέλουν να γονατίσουν τους Κούρδους», προσθέτει, ενώ σημειώνει πως οι Κούρδοι συχνά αιχμαλωτίζουν Τούρκους στρατιώτες, αλλά η τουρκική κυβέρνηση ποτέ δεν το παραδέχεται.
Πηγή: protothema.gr
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/03/%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BA-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B4%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%81/#more-38151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου