Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Κούρδοι Ελεύθεροι Σκοπευτές Σκοτώνουν Τρομοκράτες του ISIS κάθε Μέρα – Αυτούς Θέλουν να Βάλλουν στο Περιθώριο οι Τούρκοι!


Οι Κουρδικές δυνάμεις του YPG της Συρίας ανακοίνωσαν την Τρίτη τον θάνατο περισσοτέρων από 10 τρομοκρατών του ISIS στην επαρχία του Aleppo, στη Βόρεια Συρία. Ελεύθεροι σκοπευτές του YPG με την υποστήριξη της γυναικείας πτέρυγας του YPG, είχαν ακροβολισθεί στην κορυφή ενός λόφου στην πόλη Jarablus, στην βόρεια περιοχή του Aleppo. Η επιχείρηση κράτησε μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα και τουλάχιστον 13 τζιχαντιστές εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Nuraddin Gaban εκπροσώπου του YPG.
Οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίχθηκαν επίσης από Σύριους αντάρτες που είχαν καταλάβει αριθμό λόφων στην περιοχή Jarablus ως αποτέλεσμα μαχών με τον ISIS. Η Jarablus θεωρείται ως ένα κύριο προπύργιο του ISIS στη Βόρεια Συρία και έχει αποτελέσει σημείο διέλευσης των αλλοδαπών τζιχαντιστών για περισσότερο από δύο χρόνια λόγω της στρατηγικής της θέσης στα σύνορα με την Τουρκία.
Αυτό είναι ένα μέρος της προσφοράς των Κούρδων της Συρίας στο αγώνα κατά του ISIS, που τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν στηρίξει. Οι Κούρδοι εκφράζουν συνεπώς την κοινή προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας κατά του ISIS,  που οι Τούρκοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να θέλουν να βάλλουν στο περιθώριο και θεωρούμε ότι οι Κούρδοι δικαιούνται όχι μόνο την στήριξη αλλά τελικά και την ανταμοιβή που τους αξίζει …


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%bf.html#ixzz41mEddeee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου