Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσικά πληρώματα αρμάτων εξασκούνται σε ακραίες αρκτικές συνθήκες (βίντεο)

Τα πληρώματα εκτέλεσαν τις ασκήσεις εν μέσω θερμοκρασιών πολύ κάτω του μηδενός του Αρκτικού χειμώνα, σε πεδία καλυμμένα από χιόνι και πάγους που έφταναν τα ένα μέτρο ύψος. (Youtube)
Πληρώματα αρμάτων του Επάκτιου Συντάγματος του Ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας εκπαιδεύτηκαν σε αρκτικές συνθήκες για να εξασκηθούν ενόψει του Διεθνούς Διάθλου Αρμάτων που θα λάβει χώρα αργότερα μέσα στο έτος.
Δώδεκα πληρώματα αρμάτων T-72B312 συμμετείχαν στις ασκήσεις στο πεδίο ασκήσεων της περιοχής του Μουρμάνσκ με στόχο να τελειοποιήσουν τις δεξιότητες ελιγμών στο δύσκολο χειμωνιάτικο έδαφος του Ρωσικού Βορρά.
Σε αυτό το στάδιο της εκπαίδευσής τους τα πληρώματα «ξεσκόνισαν» τις ικανότητές τους υπερπηδώντας ειδικά εμπόδια που θα περιλαμβάνονται στο Δίαθλο Αρμάτων.
Συγκεκριμένα, τα εμπόδια «διάβαση γέφυρας», «πλαγιά», «αντιαρματική τάφρος» και «φίδι» έγιναν αντικείμενο εξάσκησης από τους ρωσικούς χαλύβδινους γίγαντες ως μέρος των αντικειμένων που εγκρίθηκαν για τον στίβο των Διεθνών Στρατιωτικών Παιγνίων του 2016.
Μέλη της ομάδας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στη διάρκεια του Διεθνούς Διαγωνισμού Διάθλου Αρμάτων στο εκπαιδευτικό πεδίο Alabino κοντά στη Μόσχα.
Μια από τις δυσκολότερες φάσεις της εκπαίδευσης ήταν να ολοκληρώσουν την άσκηση «πυρών πλαγιοκόπησης», στην οποία το Τ-72Β έπρεπε να πλήξει διαφορετικούς στόχους ενώ κινείτο με τη μέγιστη ταχύτητα στο πεδίο και τον πύργο του να είναι στραμμένος προς τους στόχους. Μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία δεδομένου ότι οι στόχοι ήταν ταγμένοι σε αποστάσεις έως και 2,200 μέτρα.
Τα πληρώματα εκτέλεσαν τις ασκήσεις εν μέσω θερμοκρασιών πολύ κάτω του μηδενός του Αρκτικού χειμώνα, σε πεδία καλυμμένα από χιόνι και πάγους που έφταναν τα ένα μέτρο ύψος. Στο τέλος του κύκλου εκπαίδευσης μόλις έξι πληρώματα θα επιλεγούν για να συνεχίσουν στην επόμενη φάση εκπαίδευσης, για να συναγωνιστούν με άλλα πληρώματα αρμάτων από όλη τη χώρα.
Ο τελικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα ως μέρος των Διεθνών Στρατιωτικών Παιγνίων 2016, που είναι προγραμματισμένα για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου σε πάνω από δώδεκα διαφορετικά πεδία ασκήσεων σε όλη τη Ρωσία. Στη διάρκεια των Στρατιωτικών παιγνίων του 2015, κάπου 2000 στρατιωτικοί από 17 χώρες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Βενεζουέλας, του Κουβέιτ, του Πακιστάν, της Μογγολίας, συμμετείχαν στο Δίαθλο Αρμάτων που παρακολούθησαν πάνω από 250,000 θεατές.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/05/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου