Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ Εισβάλλουν σε Οχυρά του ISIS στο Βόρειο Ιράκ – Συλλαμβάνουν Τζιχαντιστές Διοικητές …


Καιρό περιμέναμε όλοι να δούμε επιτέλους να ανατρέπεται η κατάσταση στο Ιράκ και να συλλαμβάνονται οι δολοφόνοι του ISIS. Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, που αναφέρθηκε στην ανακατάληψη των μισών από τα εδάφη που κατέχει ο ISIS, είχαμε επιτυχίες και από τις  Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν σε  οχυρά των μαχητών του ισλαμικού κράτους (ISIS) στο βορειοδυτικό Ιράκ και συνέλαβαν αρκετούς τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων των ηγετικών στελεχών της ριζοσπαστικής ομάδας.
Η ειδική επιχείρηση των αμερικανών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην Νινευή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη τα μεσάνυχτα, στόχευσε   οχυρά του ISIS σε συγκεκριμένες περιοχές της Kask και Badoush κοντά στην πόλη της Μοσούλης στην επαρχία Νινευή. Συγκεκριμένη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στις ειδήσεις του  ARA  στη Μοσούλη ότι,  «Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν περίπου επτά ελικόπτερα  τύπου Apache και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της επιδρομής», «Η επιχείρηση στόχευσε  ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας  του ISIS και κομβόι αποτελούμενο από τρία οχήματα. Τουλάχιστον 20 μαχητές συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις τζιχαντιστές διοικητές» , «Οι συλληφθέντες μέλη του ISIS παρελήφθησαν από τα ελικόπτερα Apache προς μια άγνωστη τοποθεσία».
Θεωρούμε ότι είμαστε στην αρχή του τέλους της τελικής επικράτησης κατά του ISIS ειδικά στο Ιράκ, που φαίνεται τα πράγματα  να εξελίσσονται με γρηγορότερο ρυθμό απ ότι στη Συρία. Στη Συρία βέβαια τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα και πέραν των Τζιχαντιστών πρέπει να αντιμετωπιστεί και η Τουρκική αδιαλλαξία. Όμως και εκεί είναι θέμα χρόνου για τους Τούρκους ή να συμφωνήσουν ή να πληρώσουν το τίμημα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83.html#ixzz407tq0Cg8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου