Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρέλαβε 2 υποβρύχια και 2 περιπολικά σκάφη ενώ ετοιμάζονται και άλλα


Είναι γνωστό ότι πως ότι βγάζουν τα ρωσικά  αμυντικά εργοστάσια στον τομέα του πολεμικού ναυτικού , οδεύει κατευθείαν για το Στόλο της Μαύρης θάλασσας, περιοχή υψίστης σημασίας για το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στόλου της Μαύρης Αντιπλοίαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, δύο ακόμη  συμβατικά υποβρύχια  και δύο περιπολικά σκάφη τέθηκαν σε υπηρεσία , αυξάνοντας τον αριθμό των μέσων του στόλου, σύμφωνα με δημοσίευμα .
« Δύο  υποβρύχια και δύο περιπολικά σκάφη τέθηκαν σε επιχειρησιακή λειτουργία. Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε  για την άφιξη της νέας τεχνολογίας στο ρωσικό ναυτικό και το πράττουμε με έργα»,  είπε ο Vitko.
Ο Ρώσος αξιωματικός  πρόσθεσε ότι πρόκειται για τα περιπολικά πλοία «Admiral Grigorovich» και » Admiral Essen». Ενώ προετοιμάζεται και το  πλήρωμα του επόμενου  περιπολικού πλοίου «Ναύαρχος Makarov», το οποίο  ολοκληρώνεται στα ναυπηγεία.
Όσο για τα υποβρύχια, πρόκειται για τα » Νοβοροσίσκ «και» Rostov-on-Don ενώ αναμένωνται σε μικρό σχετικά διάστημα να ετοιμασθούν και τα «Stary Oskol » και «Κρασνοντάρ».
Στην δύναμη του στόλου της  Μαύρης Θάλασσας φέτος, εντάχθηκαν δύο Κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων . Πρόκειται για τα πλοία    «Serpukhov» και «Zelioni Dol” που εκτελούν  ήδη τα  επιχειρησιακά καθήκοντα  τους στην Μεσόγειο Θάλασσα και συγκεκριμένα στην Συρία .
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα παραλάβει 50 νέα πολεμικά πλοία μέσα στο 2015), είχαμε αναφέρει ότι το πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο του  με 50 πολεμικά πλοία , ως μέρος ενός μεγαλεπήβολου στρατιωτικού σχεδίου αναβάθμισης, υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν, και το οποίο αφορά την περίοδο  μέχρι το 2050.
Τα απαρχαιωμένα  σχεδόν πολεμικά πλοία, και υποβρύχια θα αντικατασταθούν  με νέες μονάδες επιφανείας και πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα οποία θα προσδώσουν στο ρωσικό ναυτικό, την αίγλη της σοβιετικής εποχής.
Ο άμεσος έλεγχος της  Κριμαίας δίνει στην Ρωσία μια πιο ολοκληρωμένη παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα απέναντι στα τρία κράτη μέλη του ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.
Το ρωσικό ναυτικό διαθέτει  σήμερα 280 πολεμικά πλοία και 256 αεροσκάφη που ανήκουν στην ναυτική αεροπορία , αν και πολλά από αυτά  είναι ανενεργά.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%ac%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5.html#ixzz416ZU7b00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου