Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ: Υπό σχεδίαση ο μελλοντικός εξοπλισμός προστασίας των στρατιωτών

Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει νέα προστασία σώματος, πυελική προστασία και προστατευτικές μπλούζες για τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.
Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε νέα προστασία σώματος, κράνη, μπλούζες μάχης και πυελικά προστατευτικά που ζυγίζουν λιγότερο, επιτρέπουν στους στρατιώτες να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση, και παρέχουν καλύτερη προστασία από τις εκρήξεις και σφαίρες απ’οτι ο σημερινός εξοπλισμός μάχης.
Η σημερινή σωματική προστασία του Στρατού, ο Βελτιωμένος Τακτικός Εξωτερικός Υπενδύτης (IOTV), που αναπτύχθηκε αρχικά το 2007 και πολλοί υπενδύτες φτάνουν στο τέλος της επιχειρησιακής ζωής τους. Αντί να τους αντικαταστήσουν με παρόμοιες μονάδες, οι στρατιώτες που επιβλέπουν τις δημόσιες συμβάσεις του Στρατού στο Εκτελεστικό Γραφείο Προγραμμάτων Στρατιώτη (PEO Soldier) επιθυμούσαν νέα σχεδία υπενδύτων που θα παρείχαν καλύτερη προστασία.
Αυτό που προέκυψε είναι το Σύστημα Προστασίας Κορμού και Άκρων (TEP), το οποίο αναμένεται να καταλήξει στους στρατιώτες το 2019. Η προστασία TEP διαθέτει μεγαλύτερη προστασία για τον κορμό των στρατιωτών ενώ μειώνει το βάρος από τον μέσο όρο των 14 κιλών μόλις στα 10. Η προστασία μπορεί να γίνει ακόμη πιο ελαφριά με την αφαίρεση συγκεκριμένων στοιχείων όταν η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι το ζητούμενο, όπως για τους στρατιώτες που ανιχνεύουν εχθρικές θέσεις ή παρεισφρύουν σε επικίνδυνες περιοχές.
Μια προσπάθεια να αναπτυχθούν νέες βαλλιστικές πλάκες θα μπορούσε να μειώσει το βάρος ακόμη περισσότερο. Τα νέα υλικά που δοκιμάστηκαν ανταποκρίνονται στο ίδιο επίπεδο ή μεγαλύτερο από τις πλάκες IOTV και ζυγίζουν 7 τοις εκατό λιγότερο.
Το σύστημα πυελικής προστασίας είναι πιο άνετο από το σύστημα που αντικαθιστά: Φωτογραφία:Program Executive Office Soldier
Οι στρατιώτες θα παραλάβουν επίσης προστασία για την πυελική περιοχή. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (IED) αυξάνουν σημαντικά την απειλή των στρατιωτών από τραυματισμούς στις αρτηρίες των μηρών και γενετικών οργάνων, και ο Στρατός εξέλιξε εσώρουχα και επενδύτες, που συχνά χαριτολογώντας αναφέρονται ως “πάνες μάχης,” που προστατεύουν τους στρατιώτες.
Οι “πάνες μάχης” ελαχιστοποιούν τους τραυματισμούς των στρατιωτών άλλα είναι άβολες κατά τα περίπολα μεγάλης εμβέλειας και ερεθίζουν το δέρμα στις ευαίσθητες περιοχές. Η νέα Προστασία Έκρηξης Πυέλου είναι ένας λείος και λεπτός επενδύτης που συνδέεται απευθείας στην προστασία σώματος και δεν επενεργεί τόσο άσχημα εναντίον των στρατιωτών.
Η νέα Βαλλιστική Μπλούζα Μάχης παρέχει μεγαλύτερη προστασία. Φωτογραφία: Program Executive Office Soldier
Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για τους στρατιώτες είναι η νέα Βαλλιστική Μπλούζα Μάχης (BCS) του Στρατού. Η σημερινή μπλούζα μάχης είναι βασικά ένα άνετο T-shirt που φοριέται κάτω από την IOTV. Η νέα BCS παρέχει βαλλιστική προστασία στους βραχίονες, λαιμούς, και άνω κορμούς των στρατιωτών χωρίς να θυσιάζει την κινητικότητα.
Ελαχιστοποιεί επίσης την ανάγκη για την χοντρή και άβολη DAPS και τα βαλλιστικά κολάρα που καθιστούσαν τόσο δύσκολο τον πυροβολισμό και την μετακίνηση.
Το κράνος του Στρατού διέρχεται επίσης επανασχεδίαση, μέσω του προγράμματος που είναι ακόμη σε ερευνητικό και αναπτυξιακό στάδιο. Το νέο κράνος αποσκοπεί την αύξηση της προστασίας και την μείωση βάρους, και ίσως να περιλαμβάνει πρόσθετα όπως προστασία σιαγόνας, ενσωματωμένη προστασία οφθαλμών, και ρυθμίσεις για βελτιωμένη νυχτερινή παρατήρηση.
Ο Συνταγματάρχης Ντιν Χοφμαν ο 4ος του PEO Soldier δηλωσε στο Military.com οτι το νέο κράνος ίσως να περιλαμβάνει ακόμη και πρόσθετη θωράκιση όπως ειδική προστασία για τους πολυβολητές πύργων εκτεθειμένους στα πυρά ελεύθερων σκοπευτών ή μια προσωπίδα προσώπου για την προστασία από τα θραύσματα.
Η νέα Βαλλιστική Μπλούζα Μάχης του Στρατού, μέρος του νέου Συστήματος Προστασίας Στρατιώτη, είναι εξοπλισμένη με μαλακή θωράκιση για την προστασία του λαιμού, ωμών, άνω στήθους και άνω πλάτης. (Matthew Cox/Military.com)
Η νέα Βαλλιστική Μπλούζα Μάχης του Στρατού, μέρος του νέου Συστήματος Προστασίας Στρατιώτη, είναι εξοπλισμένη με μαλακή θωράκιση για την προστασία του λαιμού, ωμών, άνω στήθους και άνω πλάτης. (Matthew Cox/Military.com)
Τμήμα του θωρακισμένου υπενδύτη του νέου Συστήματος Προστασίας Στρατιώτη του Στρατού των ΗΠΑ. (Matthew Cox/Military.com)
Τμήμα του θωρακισμένου υπενδύτη του νέου Συστήματος Προστασίας Στρατιώτη του Στρατού των ΗΠΑ. (Matthew Cox/Military.com)
Απόδοση/Μετάφραση απο το Scout.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/28/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9/#more-38023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου