Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πάνω από 50 ρωσικά πολεμικά πλοία «προετοιμάζονται» για ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα


Το Κέντρο Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας  του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 50 ρωσικά πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης ετοιμάζονται πυρετωδώς  να ξεκινήσουν  ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα.
«Προς το παρόν, τα πληρώματα έχουν αρχίσει την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των πρακτικών εργασιών  για την προετοιμασία των πλοίων στην περιοχή αυτή, καθώς  και την προετοιμασία τους  για πολεμικές επιχειρήσεις», τονίζει η ανακοίνωση του ρωσικού γενικού επιτελείου.
«Μετά την χειμερινή  περίοδο και για τους  επόμενους δύο  μήνες  [Μάρτιο και  Απρίλιο], κάθε ρωσικό πολεμικό πλοίο θα ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό «ασκήσεων» που θα προσομοιάζει με πραγματικές πολεμικές  επιχειρήσεις.
Σε αυτές  τις ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν πραγματικά πυρά καθώς και εκτοξεύσεις πυραύλων  ενάντια σε  θαλάσσιους ,  παράκτιους και εναέριους στόχους» , δήλωσε Ρώσος ανώτατος αξιωματικός τον Τύπο.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Πρόβες πολέμου με ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις), είχαμε αναφέρει πριν μερικές ημέρες ότι ρωσικά πολεμικά πλοία σε ασκήσεις πολέμου  στην Κασπία, και την  Μαύρη Θάλασσα ενώ μονάδες  αλεξιπτωτιστών φορτώθηκαν  σε μεταγωγικά αεροσκάφη.
Ολόκληρος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας με όλες τις μονάδες επιφανείας (Αντιτορπιλικά, Φρεγάτες, Κορβέτες)  μαζί με  υποβρύχια τα οποία διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους «οργώνουν» την Μαύρη Θάλασσα, είναι σε πλήρη ετοιμότητα .
Ρωσικά πολεμικά πλοία ΗΔΗ με πρόσχημα την διενέργεια αιφνιδιαστικών ασκήσεων ευρίσκονται σε επιφυλακή  δια παν ενδεχόμενο στην Συρία, αλλά και στα σύνορα με την Τουρκία.
Πρόκειται για πολεμικές προετοιμασίες με δικαιολογία  την εκπαίδευση των στελεχών και των  στρατιωτών των ρωσικών δυνάμεων, λόγω πιθανότατης αποτυχίας  αποδοχής από τουρκικής πλευράς της εκεχειρίας στην Συρία.
Πρόκειται για πολεμική έγερση από την Μόσχα , η οποία προειδοποιεί ΗΠΑ , Κατάρ και Τουρκία ότι δεν «αστειεύεται» με κανέναν και τίποτα .
Οι πληροφορίες από το Κρεμλίνο μέσω δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η ρωσική πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα συμφέροντα της στην Μέση Ανατολή, με κάθε τρόπο και κόστος.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-50-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84.html#ixzz41bFfWPjU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου