Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σερβοβόσνιοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων θα μεταβούν στην Ρωσία για «εκπαίδευση»


Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της σερβικής Δημοκρατίας της SJP ( Βοσνίας – Ερζεγοβίνης)  θα μεταβούν  στην Ρωσική Ομοσπονδία για να εκπαιδευτούν σκληρά  στις εγκαταστάσεις των Ρώσων Spetsnaz, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας Σέρπσκα επεσήμαναν επίσης ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση ρωσικών όπλων και εξοπλισμού, χωρίς να αναφέρεται το είδους αυτού του εξοπλισμού.
Το 2015, ο Υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σέρπσκα Ντράγκαν Λούκατς υπέγραψε  συμφωνία στην Μόσχα, σύμφωνα με την οποία οι  ειδικές δυνάμεις της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας (MUP RS),  θα συνεργαστούν  με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, ο κύριος σκοπός της συνεργασίας μεταξύ των δύο τμημάτων θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση κατά των τρομοκρατών και των εμπόρων ναρκωτικών », είπε ο Λούκατς.
Ο ίδιος σημείωσε  ότι το  ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών θα βοηθήσει την Δημοκρατία της Σέρπσκα στην αποκάλυψη σοβαρών εγκλημάτων, με την βοήθεια ειδικών εμπειρογνωμόνων από ινστιτούτο το οποίο  κατέχει   τον τίτλο ενός από τα καλύτερα στον κόσμο στον τομέα της ανάλυσης του DNA και της εγκληματολογικής επιστήμης.
Η ρωσική «διείσδυση» τόσο στην Σερβία , στο Κοσσυφοπέδιο, όσο και στην σερβική δημοκρατία της Βοσνίας είναι δεδομένη και αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Η Μόσχα επεκτείνεται στην περιοχή με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και «διόδους”.
Τυχόν  προσπάθεια του ΝΑΤΟ , σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες να «βάλει» την χώρα αυτή στην συμμαχία θα «προσκρούσει» στους Σέρβους της Βοσνίας, οι οποίοι  απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό .
Πολλοί αναλυτές προβλέπουν μια ακόμη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την τύχη της χώρας αυτής,  λόγω ακριβώς του σερβικού παράγοντα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει ήδη αποστείλει «πολύ κόσμο» για την εκπαίδευση των σερβοβοσνιακών ενόπλων δυνάμεων , λόγω επικείμενων εξωτερικών απειλών , κυρίως από την Κροατία αλλά και  μουσουλμάνων  της περιοχής, η οποία «βράζει» από  τζιχανιστές.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Στην Βοσνία «μαζεύονται» οι τζιχαντιστές τρομοκράτες πριν επιτεθούν μαζικά σε Βαλκάνια και Ευρώπη, είχαμε  αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες πολλών δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας η Βοσνία αποτελεί  τον κύριο « χώρο» συγκέντρωσης  τζιχαντιστών με σκοπό τις τρομοκρατικές  επιχειρήσεις στην Ευρώπη.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%bf%ce%b2%cf%8c%cf%83%ce%bd%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd.html#ixzz41CjPuriF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου