Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ: Με την εκπαίδευση στους εξομοιωτές εξοικονομούνται χρήματα για τις ΕΔ (βίντεο)

Σύμφωνα με την αφηγήτρια, μετά από πέντε μέρες εκπαίδευσής στον εξομοιωτή, το πλήρωμα είναι έτοιμο να χειριστεί το M1 Abrams στο πεδίο. (Youtube)
Πλέον, ο οικονομικότερος και ασφαλέστερος τρόπος (εξοικονόμηση καύσιμων, πυρομαχικών και αποφυγή άσκοπης καταπόνησης υλικού) απόκτησης ικανοτήτων από τους στρατιωτικούς στα σύγχρονα οπλικά συστήματα είναι η εκπαίδευση με τους εξομοιωτές.
Στο, περίπου 02:30 λεπτών, βίντεο, αρματιστές του Στρατού των ΗΠΑ εκπαιδεύονται μέσα σε ένα “κουτί,” τον εξομοιωτή άρματος M1 Abrams ο οποίος διαθέτει όλα τα αναγκαία συστήματα του πραγματικού άρματος που απαιτούνται για την εκπαίδευση στον χειρισμό του άρματος άλλα και στην τακτική στο πλαίσιο ουλαμού.
Τα αποτελέσματα που εξάγονται κατά την εκπαίδευση στους εξομοιωτές είναι μετρήσιμα, μέσα στον εξομοιωτή τα εχθρικά συστήματα ανταποδίδουν πυρά και προσομοιώνουν σε έναν αρκετά ρεαλιστικό βαθμό την εχθρική προσπάθεια και έχουν την δυνατότητα να «καταστρέψουν» το «άρμα» με τους εκπαιδευόμενους, με αυτόν τον τρόπο τα πληρώματα αντιλαμβάνονται με το ίσως πιο άχαρο τρόπο τις παραλήψεις και τα λάθη τους.
Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το όποιο είναι κλιμακούμενο, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να ενισχύσουν τις αδυναμίες τους άλλα και να αποκτήσουν νέες ικανότητες ώστε να επιχειρούν αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο M1 Abrams.
Στον εν λόγω εξομοιωτή στο πλήρωμα, εκτός από τον γεμιστή, συμμετέχει και ο οδηγός, ο οποίος εκπαιδεύεται στην συνεργασία με το υπόλοιπο πλήρωμα άλλα στην ικανότητα και εκτελεί τις εντολές του Αρχηγού.
Σύμφωνα με την αφηγήτρια, μετά από πέντε μέρες εκπαίδευσής στον εξομοιωτή, το πλήρωμα είναι έτοιμο να χειριστεί το M1 Abrams στο πεδίο.
Παρατήρηση: Ως προς την προσομοίωση της πραγματικότητας και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν τα πληρώματα μέσα στο άρμα, ο εκπαιδευόμενος ως Αρχηγός, Ανθυπίλαρχος David Young, φέρει αλεξίσφαιρο και αντιβαλλιστικά γυαλιά.

ΠΗΓΗhttps://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/11/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%AD/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου