Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο συριακός στρατός συνέλαβε Τούρκο «Γκρίζο Λύκο» που εμπλέκεται στην δολοφονία του Ρώσου πιλότου


Ο συριακός στρατός συνέλαβε Τούρκο υπήκοο που ανήκει στην  περιβόητη τουρκική εθνικιστική οργάνωση, «Γκρίζοι  Λύκοι» και ο οποίος είχε παίξει  ρόλο στην δολοφονία του Ρώσου πιλότου  του Su-24 που τουρκικά αεροσκάφη στις 24 Νοεμβρίου  2015,αναφέρει ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Η συλληφθείς τρομοκράτης ήταν μεταξύ της πρώτης ομάδας των ανταρτών  που έφτασαν στο σημείο πτώσης του Ρώσου πιλότου του βομβαρδιστικού Su-24 στις 24 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας τον πιλότο και κλέβοντας  τα προσωπικά του αντικείμενα»,  αναφέρει η  αραβική υπηρεσία του καναλιού Russia Today.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από ρωσικά  ΜΜΕ εάν ο συλληφθείς που «φωτογραφίζεται» είναι όντως  ο περιβόητος  Τούρκος δολοφόνος Arpaslan Çelik, ο οποίος παρουσιάστηκε στις κάμερες υπερηφανευόμενος για την πράξη του.
Το ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24 με δύο πιλότους  καταρρίφθηκε από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Το πλήρωμα του Su-24 κατάφερε να ενεργοποιήσει τα εκτινασσόμενα καθίσματα και εξήλθε του αεροσκάφους, αλλά ένας από τους πιλότους, ο Αντισμήναρχος  Oleg Peshkov, σκοτώθηκε από πυρά από το έδαφος. Ο δεύτερος πιλότος, Konstantin Murakhtin, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στην Ρωσική αεροπορική βάση.
Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Hurriyet στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Celik είχε  παραδεχθεί ανοιχτά  ότι είχε πάρει μέρος άμεσα στη δολοφονία του Ρώσου  πιλότου. Η Μόσχα είχε επανειλημμένα καλέσει την Άγκυρα να συλλάβει και να δικάσει τον  Celik.
Σύμφωνα με τον Πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία Andrey Karlov « Οι Τουρκικές αρχές δεν είχαν λάβει  κανένα μέτρο για να τον (Celik) . Ο ίδιος εμφανίζονταν στα τηλεοπτικά προγράμματα και έδινε συνεντεύξεις σε  εφημερίδες για το «κατόρθωμα του», έτσι ο  Celik κινούνταν  ελεύθερα στην Τουρκία.
Το εάν είναι τελικά ο  Arpaslan Çelik αυτός που συνελήφθη στην Συρία θα το μάθουμε σε μικρό διάστημα όταν δημοσιευτούν και οι φωτογραφίες από την σύλληψη του.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Τη σύλληψη του Τουρκμένου Alparslan Celik δολοφόνου του Ρώσου Χειριστή SU-24 απαιτούν οι Ρώσοι!), είχαμε αναφέρει ότι η Μόσχα ζήτησε σήμερα από την Άγκυρα τη σύλληψη ενός προσώπου για το ζητούσε συνεχώς την σύλληψη  του  δολοφόνου του  πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού  που καταρρίφθηκε από την Τουρκία. Οι Τούρκοι βέβαια «σφύριζαν» αδιάφορα, εκτός και εάν άλλαξαν «γνώμη» και τον «παρέδωσαν»  οι ίδιοι στους Σύρους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf-%ce%b3.html#ixzz41m3xyJNh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου