Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συριακές πολιτοφυλακές στηριζόμενες από την CΙA μάχονται άλλες που στηρίζει το Πεντάγωνο


Συριακές πολιτοφυλακές οπλισμένες από διαφορετικούς κλάδους της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να πολεμούν μεταξύ τους στις πεδιάδες ανάμεσα στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπίου και στα τουρκικά σύνορα, υπογραμμίζοντας το πόσο λίγο έλεγχο οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι στρατιωτικές σχεδιαστές των ΗΠΑ έχουν πάνω στις ομάδες που έχουν χρηματοδοτηθεί και εκπαιδευτεί από αυτούς στην πενταετή, πλέον, εμφύλια σύρραξη, αναφέρουν έγκριτα μέσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Οι μάχες έχουν ενταθεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς ένοπλες μονάδες που εξοπλίστηκαν από την CIA και το Πεντάγωνο έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί, καθώς ελίσσονται στο έδαφος στα βόρεια προάστια του Χαλεπίου, όπως έχουν επιβεβαιώσει αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ηγέτες των ανταρτών.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, η ένοπλη πολιτοφυλακή που ονομάζεται Φουρσάν αλ Χακ, ή Ιππότες της Δικαιοσύνης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της CIA εκδιώχθηκε από την πόλη της Μαρέα, περίπου 20 μίλια βόρεια του Χαλεπίου, από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας που στηρίζει το Πεντάγωνο και που επιτέθηκαν από κουρδικές περιοχές που ελέγχουν.
«θα καταπολεμήσουμε όποια φατρία μας επιτίθεται, ανεξάρτητα από όπου παίρνει την υποστήριξή της», είπε ο ταγματάρχης Φαρές Μπαγιούς, αξιωματικός της Φουρσάν αλ Χακ.
Αντάρτες περιγράφουν παρόμοιες συγκρούσεις στην πόλη Αζάζ, ένα βασικό σημείο διέλευσης για τους μαχητές και τις προμήθειες μεταξύ Χαλεπίου και των τουρκικών συνόρων, και στη συνοικία Σεΐκ Μακσούντ στο Χαλέπι, στις 3 Μαρτίου.
Οι συγκρούσεις έρχονται εν μέσω σφοδρών μαχών στη Συρία και απεικονίζουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες των ΗΠΑ για το συντονισμό ανάμεσα σε δεκάδες ένοπλες ομάδες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, και να καταπολεμήσουν το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ταυτοχρόνως πολεμούν η μια την άλλη.
athina984.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82.html#ixzz44VXx3pVC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου