Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Τουρκία προσπαθεί να κατευνάσει την Ρωσία: O Τούρκος δολοφόνος του Ρώσου πιλότου του Su-24 στέλνει γράμμα και ικετεύει για διάλογο και ειρήνη


Ο Αλπασλάν Τσελίκ, κατηγορούμενος για την δολοφονία του πιλότου του Su-24, που είχε καταρριφθεί τον Νοέμβριο από τουρκικό F-16, έστειλε γράμμα στην Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείο εξωτερικών, στο οποίο έκανε έκκληση για ειρήνη και διάλογο.
Ο Τσελίκ στο γράμμα αναφέρει ότι έχει την πρόθεση να παράσχει οποιοδήποτε διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό και πληροφορίες σχετικά με την δολοφονία του Ρώσου πιλότου Oleg Peshkov.
«Είναι σημαντικό να επιτευχθεί διάλογος. Σίγουρα δεν έχει σημασία πως θα ξεκινήσει. Τον ξεκινώ εγώ πρώτος. Η έναρξη του διαλόγου είναι το πιο σημαντικό», έγραψε ο Τσελίκ στο γράμμα που δημοσιεύτηκε από φίλο του στο Twitter, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Ο Τσελίκ αναφέρθηκε επίσης στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην τουρκμένικη περιοχή της Συρίας καθώς και στην σημασία των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.
Τοπικό δικαστήριο της επαρχίας της Σμύρνης διέταξε την σύλληψη του Τσελίκ στις 3 Απριλίου για παραβίαση νόμου περί όπλων και όχι για την δολοφονία του ρώσου πιλότου.
Ο ίδιος παρ’ όλα αυτά ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πιλότος ενδέχεται να σκοτώθηκε από άλλη οργάνωση, σύμμαχο των Τουρκμένων της Συρίας , αρνούμενος «κατηγορηματικά» ότι σκότωσε τον πιλότο.
Από την πλευρά της η Μόσχα ελπίζει να πάρει κατάθεση από τον Τούρκο ύποπτο για την δολοφονία του πιλότου της
Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Δευτέρα πως η Μόσχα ελπίζει ότι ο Τσελίκ που βρίσκεται υπό κράτηση στην Τουρκία, θα δώσει επίσημη κατάθεση αναφορικά με τις συνθήκες δολοφονίας του Ρώσου πιλότου του Su-24 στην Συρία τον περασμένο Νοέμβριο.
Επίσης ελπίζει πως η Τουρκία θα στείλει την κατάθεση στην Ρωσία. Όσον αφορά το γράμμα προς την Ρωσική κυβέρνηση που αποδίδεται στον Τσελίκ και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, δήλωσε:
«Έχουμε δει κάποιες έμμεσες και ανεπίσημες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως, δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε τέτοιου είδους μηνύματα. Όσο για την υπόθεση Τσελίκ, μας ενδιαφέρει η λεπτομερής του κατάθεση για την συνέργειά του στον φόνο του Ρώσου πιλότου, η χρονολογική σειρά των γεγονότων, τα ονόματα των υπόλοιπων συνεργών και οι αναλυτικές λεπτομέρειες του περιστατικού, βασισμένες σε στοιχεία. Επίσης η σχετική κατάθεση θα ήταν καλό να αποσταλεί στην Ρωσία σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.»
«Οι προσωπικές του δημόσιες δηλώσεις οφείλουν να συμφωνούν με την επίσημη κατάθεση προς τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διπλή ερμηνεία, προβοκάτσια και εικασίες», συμπλήρωσε η Ζαχάροβα.
Είναι προφανές ότι ο τούρκος δολοφόνος του ρώσου πιλότου του Su-24 είναι υποχείριο του τουρκικού κράτους και δεν ενήργησε μόνος του.
Η Άγκυρα θέλει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και να κατευνάσει την οργή της Μόσχας καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω της από Μαύρη Θάλασσα-Συρία-Καύκασο…


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/o-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85.html#ixzz46xRcq3Kc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου