Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η Βρετανία ετοιμάζεται να αποστείλει στρατεύματα στην Λιβύη ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζει εισβολή


Η Βρετανία θα αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις της στη Λιβύη  για να βοηθήσει την κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης ενάντια του ISIS αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.
Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Philip Hammond, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Daily Telegraph.
Τόνισε, επίσης, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας  θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν  εχθροπραξίες μόνο μετά από σχετική  απόφαση και  έγκριση του Κοινοβουλίου του Βασιλείου.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι  πρόσφατα,  στις αρχές της εβδομάδας, ο  Philip μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα αυτό ενδεικτικό της καταστάσεως .
Εκεί, ακούστηκαν για πρώτη φορά τα μελλοντικά  σχέδια της κυβέρνησης  για  ανάπτυξη των στρατευμάτων της στην  Λιβύη . Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε θετικά μόνο για  στρατιωτικο-τεχνική υποστήριξη του νέου Λιβυκού στρατού,  μακριά όμως από την πρώτη γραμμή.
Κατά την επίσκεψη του στην Λιβύη, ο  Hammond είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να διαθέσει στην PNS (κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης) το ποσό της τάξεως των 10 εκατομμυρίων λιρών, τα οποία προορίζονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης .
Επίσης, μέρος από αυτά τα χρήματα θα δαπανηθούν για την ενίσχυση των πολιτικών θεσμών και την ασφάλεια της χώρας.
«Πρέπει να πω ότι οι ομάδες  στην Λιβύη οι οποίες δεν ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν υποστηρίζουν  ομόφωνα ούτε την νέα κυβέρνηση της χώρας, στις αρχές αυτού του μήνα ήρθαν σε μια ασταθή συναίνεση, γεγονός που αποτελεί ένα θετικό βήμα», τόνισε ο ίδιος .
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Λιβύης ανέφεραν λίγο νωρίτερα ότι οι αρκετές εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες αποστέλλονται προς την χώρα αυτή ως  στρατιωτικοί «σύμβουλοι».
Στην επικείμενη νατοϊκή στρατιωτική  επιχείρηση εναντίον του ισλαμικού στρατού στην Λιβύη   πρόκειται να λάβουν μέρος Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αμερικανικά  και  γερμανικά στρατεύματα .
Είναι ενδιαφέρον ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται πυρετωδώς για μια σφοδρή  σύγκρουση με τους Ισλαμιστές στην Λιβύη , λόγω της εδραίωσης τους στην χώρα αυτή αλλά και γενικά στην Βόρειο Αφρική.
Μετά το «φιάσκο» της δύσης στην Συρία, οι δυτικοί ηγέτες αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο της καταστάσεως στα χέρια τους όσο αφορά ειδικά το ζήτημα της Λιβύης, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την φήμη του ΝΑΤΟ .


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%b9.html#ixzz46rhSboh9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου