Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τα ρωσικά συστήματα Η/Π «Murmansk-BN» που θα «σβήσουν» στην κυριολεξία τα τουρκικά συστήματα «Coral» στην Τουρκία και το Αιγαίο


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε πριν μερικές ημέρες δεκάδες  νέα πανίσχυρα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου «Murmansk-BN».
Όπως έγινε γνωστό, το βελτιωμένο   σύστημα  δοκιμάζεται σε περιοχή της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής (CVO), σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.  Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής αυτής Υποστράτηγος  Βλαντιμίρ Γκράνκιν .
Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ποιοτικό άλμα στον τομέα των ηλεκτρονικών δυνάμεων πολέμου, μέσω ενός νέου πολυ-λειτουργικού συστήματος  πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία σε όλα τα περιβάλλοντα , σε ξηρά,  θάλασσα και  αέρα.
Σύμφωνα με την  σύγχρονη στρατιωτική τακτική, η  χρήση των ηλεκτρονικών δυνάμεων και του εξοπλισμού των μέσων  ηλεκτρονικού πολέμου μπορεί να αυξήσει πολλαπλά τον δυναμικό μάχης των χερσαίων  δυνάμεων  από 1,5-2  μέχρι και 4-6 φορές, ενώ στα πολεμικά πλοία  έως και 3 φορές .
Σύμφωνα τον Ρώσο ανώτατο αξιωματικό  το 2015, ο ρωσικός στρατός και ειδικά οι μονάδες ηλεκτρονικών παρεμβολών και ηλεκτρονικού πολέμου ( EW), έχουν υλοποιήσει περισσότερες από 100 δραστηριότητες σε πεδία βολής, όπως το  Ashuluk ( περιοχή Αστραχάν ), Totskoe, Donguz (περιοχή Όρενμπουργκ), Roshinsky (περιοχή Σαμάρα), Jürg (περιοχή Κεμέροβο).



Το κινητό επί τροχοφόρου οχήματος σύστημα ηλεκτρονικού πόλεμου «Murmansk-BN».  είναι σε θέση να καταγράφει τις εχθρικές δυνάμεις να «αποπροσανατολίζει¨  τον  πιθανή αντίπαλο σε απόσταση πάνω από 5 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το συγκρότημα «Murmansk-BN» παρακολουθεί  τα σήματα του εχθρού και  «καταστέλει » τις επικοινωνίες του . Η λειτουργία τους γίνεται στην  ζώνη των βραχέων.
Πληροφορίες από ρωσικές στρατιωτικές  «πηγές» απο τον ρωσικό τύπο,  αναφέρουν την μετακίνηση τροχοφόρων οχημάτων σχετικά κοντά στα σύνορα με την  Τουρκία στην Συρία  , τα οποία δύνανται να «καταγράψουν» όλες τις επικοινωνίες των τουρκικών δυνάμεων , να «τυφλώσουν» αεροσκάφη , και άλλα συστήματα.
Σημειωτέον ότι οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει τροχοφόρα συστήματα CORAL με εμβέλεια 100 χλμ. Ενώ οι Αμερικανοί έχουν αποστείλει αεροσκάφη ηλεκτρονικών παρεμβολών μόλις χθες στο Ιντσιρλίκ για να » ελέγξουν» την κατάσταση.
Εδώ και μερικές ημέρες οι Ρώσοι ειδικοί φέρεται να έχουν στρέψει τα συστήματα των τροχοφόρων οχημάτων τους προς το Αιγαίο και στην διαφαινόμενη τουρκική αεροπορική  πρόκληση πάνω από τα νησιά Οιννούσες, Παναγιά και Φούρνους.
Ο λόγος έχει να κάνει αφετέρου με την  θαλάσσια πορεία των ρωσικών αποβατικών πλοίων που πλέουν από τα Στενά του Βοσπόρου στο Αιγαίο, αλλά και για να κατανοήσουν οι Ρώσοι τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή μας.
Η πιθανότητα να «γυρίσουν» τα    «Murmansk-BN» , τις τουρκικές εναέριες επικοινωνίες και να παρεμβάλουν τα τουρκικά ραντάρ «ρίχνοντας μαύρο» στην οθόνη τους , κρίνονται ως πάρα πολύ πιθανές.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%84%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b7%cf%80-murmansk-bn-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b2%ce%ae.html#ixzz461AoMPju

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου