Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Θα αγοράσει στα αλήθεια ο Ρωσικός Στρατός 100+ άρματα μάχης Armata έως το 2018;

by 


Ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata. (Vitaly V. Kuzmin)
Η Ουραλβάγκονζαβόντ ετοιμάζεται να παραδώσει ανάμεσα στο 2017 με 2018 το πρώτο πακέτο των 100 επιχειρησιακών αρμάτων μάχης T-14 Armata στις Ρωσικές Χερσαίες Δυνάμεις.
Αξιωματούχοι της Ρωσικής Αμυντικής Βιομηχανία είχαν υποδείξει νωρίτερα ότι το νέο άρμα βρίσκεται ήδη σε παραγωγή -το οποίο ήρθε ως έκπληξη για πολλούς παρατηρητές που πίστευαν ότι το νέο τεθωρακισμένο όχημα δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμο προς παραγωγή μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020.
“Η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης -2017-28- δεν πρόκειται να μετακινηθεί,”δήλωσε στο Μοσχοβίτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ουραλβάγκονζαβόντ, Βιτσεσλάφ Μολοτοφ.
Οι Ρώσοι ελπίζουν να μειώσουν το κόστος της νέας οικογένειας Armata -η οποία περιλαμβάνει μια σειρά οχημάτων μάχης συμπεριλαμβανομένου ενός τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ)- με την αγορά μεγάλων πακέτων. Η Ουραλβάγκονζαβόντ πρόκειται, επίσης, να χρησιμοποιήσει νέες τεχνικές -όπως έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή για να βοηθήσει στην μείωση του κόστους παραγωγής.
Ο Μολότοφ είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι το κόστος των νέων αρμάτων“πρόκειται σίγουρα να προσαρμοστεί προς τα κάτω.” Πρόσθεσε ότι θα είναι δυνατή η περικοπή του κόστους με “καλές παρτίδες 100-150 τεμαχίων και απλουστευμένη παραγωγή.”
Οι Ρωσικές Χερσαίες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν τα επιχειρησιακά Armata αρχίζοντας από το 2017. Εν τούτοις, αυτό μπορεί να μην ισχύει μόνο για την εκδοσή άρματος μάχης T-14. Δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκονται σε παραγωγή και άλλες εκδόσεις Armata.
Η Ενιαία Πλατφόρμα Μάχης Armata αποτελείται από το άρμα μάχης T-14, το βαρύ ΤΟΜΑ T-15 και το τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής T-16, ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα.
Ένα ακόμη μέλος της οικογένειας Armata θα περιλαμβάνει το βαρύ τεθωρακισμένο όχημα εφόδου εξοπλισμένο με μεγάλου διαμετρήματος όπλο, το οποίο έχει ονομαστεί από τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ως “Καταστροφέας αρμάτων”.
Η έκδοση του “Καταστροφέα αρμάτων” ίσως να χρησιμοποιεί ένα παράγωγο του πυροβόλου των 152 χιλιοστών του συστήματος πυροβολικού Koalitsiya-SV 2S35 μέσα στο σκάφος του Armata με τοποθέτηση για άμεση βολή.
Μολοταυτα, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να κάνει τολμηρές δηλώσεις σχετικά με τα μεγαλόπνοα προγράμματα επανεξοπλισμού, δεν είναι ξεκάθαρο πως το Κρεμλίνο ελπίζει να πληρώσει για αυτό το τεράστιο οπλοστάσιο δεδομένης της ευμετάβλητης οικονομίας του. Απομένει να φανεί αν προκύψει πριν το 2020 μια μεραρχία επιχειρησιακών αρμάτων μάχης Armata.
Απόδοση/Μετάφραση από το nationalinterest.org για την “Προέλαση.”
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/04/29/%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BF-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1/#more-40331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου