Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο ρωσικός «Κόκκινος Οκτώβρης» απειλεί το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό στους Ωκεανούς


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αντιμετωπίζει καλύτερα και πιο πολλά σε αριθμό  ρωσικά υποβρύχια ικανά  να «εξουδετερώσουν» ομάδες αεροπλανοφόρων, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Αμερικανός  Ναύαρχος.
« Τα ρωσικά υποβρύχια τα  βλέπουμε να είναι πολύ πιο «κινητικά» , είπε ο Ναύαρχος Mark Ferguson, διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη  στο ειδησεογραφικό κανάλι.
«Βλέπουμε [οι Ρώσοι] να  έχουν συστήματα με πιο προηγμένα όπλα, πυραυλικά  συστήματα  που μπορούν να επιτεθούν σε στεριά και επιφάνεια της θάλασσας , ενώ διαθέτουν και μεγάλη αυτονομία που γίνεται
«Η ανάπτυξη ρωσικών υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους σήμερα ευρίσκεται σε επίπεδα  Ψυχρού Πολέμου», είπε ο Αμερικανός Ναύαρχος. Οι ΗΠΑ διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους  53 υποβρύχια στην υπηρεσία με τον  αριθμό τους να μειώνεται  σε 41 έως  τα τέλη του 2020, λόγω των περιορισμών του  αμυντικού προϋπολογισμού»,  πρόσθεσε ο Φέργκιουσον.
Ακόμη και με τις τρέχουσες διαθεσιμότητες , το Πεντάγωνο δεν δύναται  να παρακολουθεί όλα τα ρωσικά υποβρύχια, σύμφωνα με τον Ναύαρχο ε.α.  Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
«Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το 100 τοις εκατό της επιχειρησιακής ετοιμότητας  μας υπό την απειλή της ρωσικής δραστηριότητας  σήμερα», είπε ο ίδιος. « Τα  υποβρύχια μας   είναι καλύτερα ποιοτικά , αλλά όχι πολύ. Τα ρωσικά υποβρύχια  συνιστούν μια πραγματική υπαρξιακή απειλή για τις ομάδες αεροπλανοφόρων των  ΗΠΑ», κατέληξε ο ίδιος.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλοQ: Τα νέα ρωσικά υποβρύχια «Yasen» απέναντι στα αμερικανικά «Birginia», αναφέραμε ότι τα  ρωσικά υποβρύχια κλάσεως «Yasen» και τα αμερικανικά κλάσεως «Birginia» ανήκουν στην τέταρτη γενιά υποβρυχίων και είναι  πλέον  επίσημοι αντίπαλοι στους Ωκεανούς .
Πολλοί Αμερικανοί κυβερνήτες  δεν έκρυψαν το γεγονός ότι είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με την ικανότητα των ρωσικών υποβρυχίων αυτής της κλάσης , τα οποία  αντιπροσωπεύουν έναν σοβαρό και ουσιαστικό κίνδυνο για το  Πολεμικό  Ναυτικό  των ΗΠΑ.
Τα νέα ρωσικά  υποβρύχια   αποτελούν  την επιτομή της σχεδιαστικής καινοτομίας της αμυντικής βιομηχανίας .
Το κύτος του σκάφους κλάσεως «Yasen» είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής αντι-μαγνητικό χάλυβα, για  να δύναται να καταδυθεί  σε βάθη άνω των 600 μέτρων. Αυτό το όριο  καθιστά τα υποβρύχια αυτά  σχεδόν «αόρατα»  απέναντι σε όλα τα σύγχρονα ανθυποβρυχιακά όπλα. Το αμερικανικό υποβρύχιο, καταδύεται  σε βάθος  500 μέτρων.
Όπως λένε οι Ρώσοι σχεδιαστές, το «Yasen» είναι το πιο αθόρυβο υποβρύχιο του κόσμου , ακόμη  και από τα σύγχρονα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσεως «Seawolf».
Σε συνδυασμό με τις « ειδικές ομάδες υποβρυχίων» που έχουν συγκροτηθεί   σε κάθε  ρωσικό στόλο από υποβρύχια με «ειδικές ικανότητες» και εξοπλισμό, ο  κίνδυνος για το ΝΑΤΟ μεγαλώνει  πραγματικά.
Οι Ρώσοι δεν δύνανται άμεσα να κατασκευάσουν  μεγάλο αριθμό σύγχρονων πολεμικών πλοίων και αυτό το μειονέκτημα το «αντισταθμίζουν» με την ευρεία χρήση υποβρυχίων σε όλους τους Ωκεανούς και φυσικά στην Αρκτική, την κατεξοχήν περιοχή δράσης των υποβρυχίων των δύο υπερδυνάμεων.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8e%ce%b2%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b5.html#ixzz46DIU1N4h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου