Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Καταδρομείς από το Ιράν αναπτύχθηκαν στη Συρία


H Τεχεράνη έστειλε καταδρομείς στη Συρία, που θα αναλάβουν ρόλο συμβούλων, γνωστοποίησε σήμερα ένας αξιωματικός, υπονοώντας ότι το Ιράν χρησιμοποιεί το στρατό του, όπως επίσης και στελέχη παραστρατιωτικών οργανώσεων, για να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην χώρα.
Η Τεχεράνη είναι ο…κυριότερος σύμμαχος του Άσαντ στην ευρύτερη περιοχή και έχει παράσχει στρατιωτική και οικονομική στήριξη στον πόλεμο εναντίον των οργανώσεων ανταρτών και των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Στέλνουμε καταδρομείς από την Ταξιαρχία 65 του στρατού ξηράς και άλλες μονάδες στη Συρία ως συμβούλους» δήλωσε ο στρατηγός Αλί Αραστέχ, αξιωματικός σύνδεσμος των δυνάμεων του στρατού ξηράς, όπως μετάδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Ο Αραστέχ είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι το Ιράν ενδέχεται να χρησιμοποιήσει σε κάποιο βαθμό καταδρομείς και ελεύθερους σκοπευτές από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις του ως στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ και τη Συρία.
Έως σήμερα, οι περισσότεροι Ιρανοί που ενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Συρία προέρχονται από την παραστρατιωτική οργάνωση Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%8d%cf%87%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd.html#ixzz44yrBRjCX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου