Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ρωσικός Τύπος: Οι Γερμανοί ξανάρχονται στα σύνορα με την Ρωσική Ομοσπονδία !!


Η είδηση της αποστολής Γερμανών στρατιωτών της (Bundeswehr) στην Λιθουανία για τον «περιορισμό» της ρωσικής επεκτατικότητας είχε μεγάλη απήχηση στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, αναφερθούν ρωσικά δημοσιεύματα.
Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έγραψε ότι το Βερολίνο αντιμετωπίζει μια δύσκολη επιλογή.
‘‘Σε περίπτωση άρνησης της Γερμανίας  να αποστείλει στρατεύματα στην χώρες της Βαλτικής υπήρχε ο κίνδυνος  προσβολής των χωρών αυτών , για αυτό και το Βερολίνο  συμφώνησε να επιδεινώσει τις σχέσεις του με την Ρωσία‘‘, αυτό ανέφερε το γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ως¨‘‘φτηνή‘ δικαιολογία για αυτά τα σχέδια, αναφέροντας την ανάγκη να «διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα του ΝΑΤΟ» και των χωρών  που αισθάνονται «ανασφαλή» δίπλα στην Ρωσία. !!!!
Το επιχείρημα για την «αίσθηση  απειλής από την Ρωσία» δεν είναι πειστικό, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της αριστεράς    στην γερμανική βουλή Bundestag, Gregor GYSI. «Κατ “αρχάς, δεν μιλάμε για  συναισθήματα, αλλά για το αν υπάρχει πραγματική απειλή. Δεύτερον, υπάρχει πραγματική ανάγκη για την αποστολή 250 στρατιωτών, μάλλον  όχι‘‘,  έγραψε  ο ίδιος στο Facebook.
«Η αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία επαναφέρει την  ιστορία  και  επιδεινώνει τις σχέσεις των δύο χωρών », πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε δημοσκόπηση, η  πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά της αποστολής Γερμανών στις χώρες της  Βαλτικής και την αποδοχή του δόγματος περί «στρατιωτικής απειλής» της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η ηγέτης της  «αριστεράς» στην  γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή Sahra Wagenknecht επέκρινε επίσης τα σχέδια της κυβέρνησης. «Η Άνγκελα Μέρκελ υλοποιεί μια ανεύθυνη πρόκληση, στέλνοντας  (γερμανικό στρατό) Bundeswehr στα ρωσικά σύνορα, 75 χρόνια μετά την γερμανική επίθεση στην Σοβιετική Ένωση»,  τόνισε η ίδια .
Στις παρατηρήσεις στον Τύπο, οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου καταδίκασαν την πρόθεση των γερμανικών αρχών. «Τα σύνορα με την Αφρική, την Τουρκία, την Συρία είναι ανοιχτά, αλλά ο κίνδυνος προέρχεται από τη Ρωσία,» έγραψε  ειρωνικά ένας από τους αναγνώστες στην εφημερίδα  Die Welt.
«Θέλουν να φτάσουν στο Στάλινγκραντ, ή τι; Στα ανατολικά του ποταμού Όντερ ο Γερμανός στρατιώτης δεν έχει τίποτα να κάνει!», έγραψε στο Twitter ο  Heiko Fröhlich.
«Η Bundeswehr αποστέλλεται για να  εκφοβίσει; Τα αυτόματα τυφέκια τα έχουν ισιώσει;» έγραψε ο Bernhard Krause, έχοντας κατά νου τα προβλήματα με την ακρίβεια του γερμανικού τυφεκίου  G-36.
Η παρουσία Γερμανικού στρατού σε χώρες όπως η Λιθουανία και η Εσθονία στην οποία ο ναζισμός συνδέθηκε στενά με τους ντόπιους 75 χρόνια μετά, αποτελεί πρόκληση μεγάλου μεγέθους. Η πραγματική απειλή όμως  προέρχεται από το σχέδιο ενοποίησης των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων , και έχει ήδη ξεκινήσει με την υπαγωγή των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων στο γερμανικό στρατό , ενώ έπεται και συνέχεια.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1.html#ixzz47KBVfDgq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου