Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το ρωσικό καταδρομικό «Ναύαρχος Ναχίμοφ» εξοπλίστηκε με υπερηχητικούς πυραύλους «Zircon» και θα πλεύσει για Μεσόγειο;


Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: Η Ρωσία πραγματοποιεί δόκιμες του υπερηχητικού υπερ-πυραύλου «Zircon» που διαθέτει ταχύτητα 5-6 max, είχαμε αναφέρει πρώτοι ότι η ναυαρχίδα του Βορείου Στόλου «Πέτρος ο Μέγας» θα εφοδιαστεί  με υπερηχητικά αντιπλοϊκά  βλήματα «Zircon» , καθώς και το «αδελφό»  του πλοίο «Ναύαρχος Ναχίμοφ».
«Στο βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Ναύαρχος Ναχίμοφ»  κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού  εγκαταστάθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι  «Zircon», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων  Itar-Tass πηγή στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Το Καταδρομικό «Ναύαρχος Ναχίμοφ» αυτή τη στιγμή είναι πανέτοιμο  να επιστρέψει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, κατέληξε  η ίδια πηγή, υπονοώντας ενδεχομένως την Μεσόγειο θάλασσα.
«Κατά την διάρκεια της ανακατασκευής του πραγματοποιήσαμε μια βαθιά αναβάθμιση του πλοίου αντικαθιστώντας το σύνολο των πυραυλικών του συστημάτων. Ως αποτέλεσμα, είχαμε την τοποθέτηση συστήματος  εκτόξευσης του υπερηχητικού  πυραύλου «Zircon»,  δήλωσε η ίδια πηγή.
Οι δυνατότητες του πυραύλου παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό», αλλά σύμφωνα με ανοικτές πηγές (OSINT) και πληροφορίες το βεληνεκές του νέου πυραύλου μπορεί να φτάσει έως και 400 χιλιόμετρα, ενώ  η ταχύτητα του  υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου  πέντε ή έξι φορές.
Το βαρύ Καταδρομικό «Ναύαρχος Ναχίμοφ» (μέχρι το 1992 «Καλίνιν») αποτελεί μια τέλεια ναυτική «πλατφόρμα οπλικών συστημάτων ». Το πλοίο διαθέτει  χωρητικότητα 24.500 τόνων ενώ ο  οπλισμός  του περιλαμβάνει κυρίως αντιπλοϊκά  βλήματα «Granit»,  καθώς και αντιαεροπορικά πυραυλικά  συστήματα  Oblic και «Osa-ΜΑ».
Το Καταδρομικό  ήταν  σε «αδράνεια» έως το  1999. Από την  άνοιξη του 2013 αποφασίσθηκε ο εκ βάθρων  εκσυγχρονισμός του πλοίου έως τον φθινόπωρο του 2014.
Αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχόμενη  κάθοδο από τα Στενά του Βοσπόρου ενός ρωσικού υπερ-καταδρομικού με το πυραυλικό σύστημα  «Zircon»  ( του οποίου το βεληνεκές Αμερικανοί το εκτιμούν στο διπλάσιο των 400 χλμ), θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Μεσόγειο θάλασσα.
Πρόκειται για κινούμενη πυραυλική βάση η οποία σε συνδυασμό με την παρουσία υποβρυχίων και μιας ακόμη  Κορβέτας στην Ανατολική Μεσόγειο , θα μεταβάλει καταστάσεις και «ιδέες» πολλών «τσαμπουκάδων» ηγετών της περιοχής.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bd%ce%b1%cf%8d%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%87%ce%af.html#ixzz46OqlY2XO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου