Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Φρεγάτα κλάσης ANZAC της Αυστραλίας ολοκλήρωσε τον εκσυχρονισμό άμυνας εναντίον αντιπλοϊκών πυραύλων


Στην φωτογραφία απεικονίζεται η φρεγάτα HMAS Parramatta κλάσης ANZAC στο ναυπηγείο Χέντερσον της BAE Systems στη δυτική Αυστραλία τον Απρίλιο 2015 όταν ξεκίνησαν οι εργασίες της ASDM. Έναν χρόνο αργότερα, η Parramatta έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκσυχρονισμού. (Πηγή: IHS/Αυστραλιανό υπουργείο Άμυνας.)
Βασικά στοιχεία:
  • Η HMAS Parramatta (FFH 154) έχει ολοκληρώσει τον εκσυχρονισμό των συστημάτων άμυνας κατά των αντιπλοϊκών πυραύλων.
  • Το πρόγραμμα «Project SEA 1448» πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2017.
Η φρεγάτα HMAS Parramatta (FFH 154) κλάσης ANZAC του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας έχει ολοκληρώσει τον εκσυχρονισμό των συστημάτων άμυνας κατά αντιπλοϊκών πυραύλων (ASMD).
Το πέμπτο πλοίο της κλάσης, η Parramatta, απέπλευσε από το ναυπηγείο Χεντερσον της βιομηχανίας BAE Systems στη δυτική Αυστραλία την 19η Απριλίου. Η φρεγάτα τώρα θα υποβληθεί σε τρίμηνες εν όρμω και εν πλώ δοκιμές πριν επανενταχθεί στο στόλο.
Ο εκσυγχρονισμός ASMD, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Φάσης του Project SEA 1448, περιλαμβάνει την εγκατάσταση και ενσωμάτωση της σουίτας CEAFAR/CEAMOUNT με το ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης PAR (Active Phased Array Radar) που εξέλιξε η Αυστραλιανή βιομηχανία «CEA Technologies», την αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης μάχης 9LV 453 της Saab στο πρότυπο Mk3, την τοποθέτηση και ενσωμάτωση του υπερύθρου συστήματος έρευνας και εντοπισμού (IRST) Vampir NG της Sagem και σημαντικές αλλαγές στη διαρρύθμιση του θαλάμου επιχειρήσεων.
Αντικαθιστώντας το παλαιό ραντάρ κατάδειξης στόχου Sea Giraffe G-band, το εξι-όψεων ραντάρ CEAFAR S-band παρέχει επιτήρηση επιφάνειας, όγκου και αέρος, εντοπισμό και κατηγοριοποίηση πυραύλων, παρακολούθηση έλεγχο-πυρός, αξιολόγηση εξουδετέρωσης στόχου, υποστήριξη επιφανείας με πυροβόλα, υποστήριξη ελικοπτέρου και εντοπισμό και ταξινόμηση μικρών στόχων επιφανείας. Ο συνδεδεμένος φασικά ελεγχόμενος καταυγαστήρας CEAMOUNT X-band ο οποίος είναι συζευγμένος στο CEAFAR, διαθέτει τέσσερις σταθερές συστοιχίες που παράγουν ηλεκτρονικά καθοδηγούμενες ακτίνες για την παροχή επιστρεφόμενων σημάτων αναφορά και αντιστοίχως την καταυγασμό στόχων για την υποστήριξη πολλαπλών, ταυτόχρονων εμπλοκών πυραύλων RIM-162 Evolved SeaSparrow Missile (ESSM).
Η πλήρης απόδοση του αναβαθμισμένου συστήματος έχει πραγματοποιηθεί απο την τοποθέτηση της καθοδήγησης πυραύλου «Interrupted Continuous Wave Illumination (ICWI)». Σε αντίθεση με την καθοδήγηση μέσω παλιννόστησης καθ’ολη τη διάρκεια της πτήσης, η οποία απαιτεί τον συνεχόμενο καταυγασμό του στόχου, η ICWI εκμεταλλεύεται την ικανότητα του συστήματος PAR να μεταδώσει μια σειρά διακριτών παλμών καταυγασμού που μπορούν να αλλάξουν γρήγορα μεταξύ των πολλαπλών πυραύλων στους συγκεκριμένους προκαθορισμένους στόχους. Οι πύραυλοι ESSM λαμβανουν ενημερώσεις καθοδήγησης κατά τη διάρκεια της πλεύσης μέσω της ανερχόμενης ζεύξης X-band (χωρίς να απαιτείται ο καταυγασμός του στόχου κατά τις φάσεις της εκτόξευσης ή στο ενδιάμεσο της πτήσης).
Julian Kerr and Richard Scott
Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/04/24/%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-anzac-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου