Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η Αίγυπτος θέλει ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για τα Mistral – Θα επιστρέψουν Ρωσία τα ελικοπτεροφόρα…


Σύμφωνα με το TASS, o αιγυπτιακός στρατός έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του προς την ρωσική βιομηχανία Rosoboronexport για την αγορά ηλεκτρονικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, για τα ελικοπτεροφόρα κλάσης Mistral που έχει προμηθευτεί από την Γαλλία και αναμένει την παραλαβή τους.
Στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την Rosoboronexport, που αναμένονται να πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, θα γίνει επίδειξη των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στους Αιγύπτιους.
Η Μόσχα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ακόμα για το θέμα.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Sergey Ivanov ανέφερε ότι το Κάιρο σκοπεύει να πραγματοποιήσει αγορές εξοπλισμού και ελικοπτέρων Κa-52K “Katran” για τα Mistral, ύψους 1 δισ. δολαρίων.
O Ivanov αστειευόμενος δήλωσε ότι χωρίς τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, «τα Mistral δεν είναι παρά κονσερβοκούτια».
Τα ελικοπτεροφόρα κλάσης Mistral, προορίζονταν αρχικά για το ρωσικό ναυτικό. Το 2011 υπογράφηκε συμφωνία παραλαβής των πλοίων για το 2014 και 2015.
Παρ’ όλα η συμφωνία ακυρώθηκε εξαιτίας των κυρώσεων που επέβαλαν ΕΕ και ΗΠΑ στην Ρωσία.
Τον Οκτώβριο του 2015, Παρίσι και Κάιρο υπέγραψαν συμβόλαιο αγοράς των πλοίων, αξίας 950 εκατομμυρίων δολαρίων.
Είχε ήδη προηγηθεί εντωμεταξύ η ανάκληση της συμφωνίας 1,3 δις. δολαρίων μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας.
Τα Mistral έχουν την δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρων (8 Ka-52K μαχητικά και 8 Κa-29 μεταγωγικά), αρμάτων και χιλιάδων στρατιωτών, ενώ είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα ελέγχου και διακυβέρνησης.
Τα Mistral κάποια στιγμή θα επιστρέψουν σε «ρωσικά χέρια». Οπότε χρειάζονται ρωσικά οπλικά συστήματα με ρωσικά υποσυστήματα….


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b7-%ce%b1%ce%af%ce%b3%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac.html#ixzz46ZX4guN7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου