Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

APS Trophy για τα Abrams των USM;

Τον εξοπλισμό των αρμάτων μάχης Μ-1Α2 Abrams με το Ισραηλινής κατασκευής συστήματα ενεργητικής προστασίας (APS: active protection systems) Trophy επιθυμούν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες με σκοπό να αντιμετωπίσουν τη διαρκή ανάπτυξη των φορητών αντιαρματικών όπλων χωρίς να χρειάζεται επιπλέον αύξηση του βάρους των αρμάτων με επιπλέον θωράκιση.

Για αυτό το λόγο οι Αμερικανοί επιθυμούν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν μερικά Ισραηλινά Trophy ώστε να τα αξιολογήσουν και να διαπιστώσουν πως δουλεύουν σε επιχειρησιακές συνθήκες.

Το Trophy είναι το μόνο σύστημα της κατηγορίας του το οποίο έχει δοκιμαστεί επιχειρησιακά στα άρματα μάχης Markava των Ισραηλινών ενώ αριθμός τους αναμένεται να εξοπλίσει και τα βαρέα ΤΟΜΠ μονάδων των Ισραηλινών δυνάμεων άμυνας. Παρόμοια συστήματα δε αναπτύσσει η Τουρκία και η Νότιος Κορέα.

Το Trophy εντοπίζει αυτόματα την κατεύθυνση από την οποία εκτοξεύεται βλήμα μέσω κεραιών που έχει περιμετρικά του σκάφους τους άρματος και μπορεί είτε να παρεμβάλει ηλεκτρονικά το εισερχόμενο ΑΤ βλήμα ή να το αντιμετωπίσει καταστρέφοντας το πριν πλήξει τον στόχο.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι Αμερικανοί Πεζοναύτες το θέμα της προστασίας των οχημάτων και αρμάτων μάχης θα πρέπει πλέον να αρχίσει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζεται και το αντίστοιχο της προστασίας των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων με τα συστήματα ενεργητικής προστασίας.
 ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/3634-aps-trophy-gia-ta-abrams-ton-usm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου