Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ρωσία: Εντός του 2016 ολοκληρώνονται οι δοκιμές του Bumerang

Το ρωσικό 8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα μάχης Bumerang. (Said Aminov/saidpvo.jivejournal.com)
Το νέο τεθωρακισμένο 8X8 όχημα μάχης Bumerang που αναπτύχθηκε από τη ρωσική αμυντική-βιομηχανική εταιρεία (με το ρωσικό ακρωνύμιο VPK, Βαγιένα Πρανασινα Καμπάνια) θα ολοκληρώσει τις δοκιμές μέσα στο 2016. Το όχημα παρουσιάστηκε από τον γενικό διευθυντή της VPK, Αλεξαντερ Κρασοβίτσκι, στην έκθεση αμυντικού υλικού DSA 2016 (Defence Servises Asia 2016).
«Αυτή τη στιγμή, το Bumerang διέρχεται με επιτυχία τα διάφορα στάδια του προγράμματος δοκιμών. Οι δοκιμές σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2016», είπε ο Κρασοβίτσκι.
Επεσήμανε ότι το Bumerang διαφέρει σημαντικά από τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-80, BTR-80A και BTR-82A (ΤΟΜΠ) που ανέπτυξε στο παρελθόν η εταιρεία VPK. «Το ΤΟΜΑ Bumerang διαθέτει προηγμένο επίπεδο προστασίας, προσφέροντας πιο αποτελεσματική προστασία στο εμπρόσθιο ημισφαίριο,»πρόσθεσε ο Κρασοβίτσκι.
Το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης Bumerang 8X8 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης την 9η Μαΐου 2015. Το νέο όχημα προορίζεται για να αντικαταστήσει το ΤΟΜΠ BTR-82A. Το Bumerang μπορεί να δεχθεί τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RCWS), ήτοι, τον Epokha του Σχεδιαστικού Γραφείου Μηχανημάτων με έδρα την πόλη Τούλα (με το ρωσικό ακρωνύμιο: KBP, μια θυγατρική του ομίλου Υψηλής Ακρίβειας Όπλων) ή τον 6S21 που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο επιστημονικών ερευνών Μπουρεβεσνίκ (μια θυγατρική της βιομηχανίας Ουραλβαγκονζαβόντ). Ο Epokha είναι ένας βαριά οπλισμένος RCWS με το πολυβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών, το συζυγές πολυβόλο PKT/PKTM των 7,62 χιλ. και τέσσερις αντιαρματικούς καθοδηγούμενους πυραύλους 9M113 Kornet (Νατοϊκή ονομασία: AT-14 Spriggan). Ο 6S21 είναι ένας ελαφρά οπλισμένος RCWS με το πολυβόλο 6P49 Kord των 12,7 χιλ.
Ο κινητήρας του Bumerang φέρεται να βρίσκεται στο μπροστινό-δεξί τμήμα του οχήματος, η θέση του οδηγού -στο αριστερό-μπροστινό τμήμα. Το ΤΟΜΑ μπορεί να πλεύσει στο νερό χάρις στους δύο προωστήριους κινητήρες έλικας που βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος. Ο κατασκευαστής δεν αποκάλυψε το επίπεδο προστασίας του Bumerang. Πιθανόν είναι θωρακισμένο με το 6ο επίπεδο της συμφωνίας τυποποίησης STANAG 4569 (προστασία από διατρητικά βλήματα τουγκστενίου, σταθεροποιημένα με πτερύγια αποσπώμενου κελύφους των 30 χιλ. σε αποστάσεις 500 μέτρων).
Το ΤΟΜΑ Bumerang εμφανίζεται στο 03:15″ του βίντεο.
Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την «Προέλαση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου