Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τίτλοι τέλους στο σίριαλ με τους Ιρανικούς S-300


Τίτλοι τέλους αρχίζουν πέφτουν στο σίριαλ με τους Ιρανικούς S-300 καθώς ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζαμπέρ Ανσαρί δήλωσε πως: «Ανακοινώσαμε νωρίτερα πως η συγκεκριμένη συμφωνία, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης και σήμερα μπορώ να ανακοινώσω πως ήδη οι πρώτοι πύραυλοι έχουν παραδοθεί στο Ιράν και οι παραδόσεις θα συνεχιστούν» .

Παράλληλα την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο έκαναν και σχετικές φωτογραφίες και βίντεο με καλυμμένα συστήματα που ταιριάζουν με τα μέρη του συστήματος να μεταφέρονται στο Ιράν.


Η συμφωνία για την αγορά των πέντε συστοιχιών των Ρωσικών αντιαεροπορικών από την Τεχεράνη, ύψους 800 εκ. δολαρίων είχε υπογραφεί το 2007 αλλά σκόνταψε στις κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ στο Ιράν το 2011 με το Ιράν να ζητάει από τη Ρωσία αποζημίωση 4 δισ. δολαρίων για αθέτηση συμφωνίας πράγμα που άλλαξε μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν οπότε και η Ρωσία δεσμεύτηκε τελικά να παραδώσει τα εκσυγχρονισμένα συστήματα S-300 στο Ιράν με τις ανακοινώσεις για την τελική παράδοση των συστημάτων να έχουν γίνει συνήθεια ως σήμερα όπου και τελικά όπως φαίνεται τελεσφόρησαν .

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/3577-titloi-telous-sto-sirial-me-tous-iranikoys-s-300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου