Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κινητοποίηση των σερβικών ειδικών δυνάμεων μετά την επανεμφάνιση των UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο


Ο Άγιος  Παΐσιος είχε πει προφητικά πριν αρκετά χρόνια ότι να μην «φοβόμαστε» το πόλεμο που θα «πιαστεί» από κάτω αλλά από «πάνω» , εννοώντας φυσικά τα Βαλκάνια και το Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο:EKTAKTO: Πολεμική κινητοποίηση των Αλβανών UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο. Έρχεται «φωτιά» στα Βαλκάνια που απειλεί και την Ελλάδα, είχαμε επισημάνει πρώτοι από όλους ότι οι ένοπλες οργανώσεις του αποκαλούμενου  Αλβανικού Εθνικού Στρατού«ΑΝΑ»,  συγκεντρώθηκαν   στην πόλη της   Μιτρόβιτσα, σε μια συνάντηση «ορόσημο» για την περιοχή μας με σκοπό την πολεμική κινητοποίηση  των μαχητών τους.
Επρόκειτο για δραστηριότητα των αλβανικών  παραστρατιωτικών μονάδων στην περιοχή της Μιτρόβιτσα, με αφορμή την 13η επέτειο από τον θάνατο  δύο διακεκριμένων μελών του ΑΝΑ , σχολίασε  πηγή από την κυβέρνηση της Σερβίας, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο.
Οι Σέρβοι όμως του Κοσσυφοπεδίου ανησυχούν, μετά από την επανεμφάνιση των εξτρεμιστών του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, οι οποίοι  είναι οπλισμένοι «μέχρι τα δόντια», ενώ απευθύνουν  έκκληση για την κινητοποίηση των μελών τους , με σκοπό να προστατευθούν  τα εθνικά τους συμφέροντα, γράφει σήμερα  η σερβική εφημερίδα «Novosti» στο Βελιγράδι .
Ο Διευθυντής του Γραφείου που είναι υπεύθυνο για το Κοσσυφοπέδιο στην σερβική κυβέρνηση,  Μάρκο Ντιούριτς, αντιδρώντας στο γεγονός αυτό  δήλωσε στην εφημερίδα,  ότι η KFOR και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρέχουν  εγγυήσεις στους Σέρβους από  τέτοια φαινόμενα .
«Θα συζητήσουμε με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, και πρώτα απ “όλα με τους εκπροσώπους της KFOR, δεδομένου ότι η εμφάνιση αυτών των ένοπλων ομάδων είναι απαράδεκτη», τόνισε  ο Ντιούριτς .
Επειδή όμως το «πολύ το κυριλίκι» που θα έλεγε κάποιος το βαριούνται  όλοι , σερβικές ανώνυμες πηγές ανέφεραν την πλήρη και ολοκληρωτική κινητοποίηση της Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων με έδρα το Pančevo.
Η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων στελεχώνεται αποκλειστικά από επαγγελματίες και αποτελείται από τέσσερα Τάγματα (Διοικήσεως, 63η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, 72η Μοίρα Καταδρομών, Αντιτρομοκρατίας) και ένα Λόχο υποστήριξης.
Η ίδια  ανώνυμη πηγή τόνισε την συγκρότηση ομάδων ειδικής συνθέσεως, οι οποίες θα διαθέτουν εκπαιδευμένους και πάνοπλους Σέρβους στρατιώτες, οι οποίοι  θα αποτελέσουν την «σκιά» των Σέρβων πολιτών στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
Άλλες ανώνυμες  πηγές αναφέρουν την παρουσία και Ρώσων μελών της GRU, οι οποίοι ελέγχουν την περιοχή διαπιστώνοντας την δράση τους αλβανικού εθνικισμού και την τουρκική διείσδυση σε συνεργασία με την Σερβία.
Οι Σέρβοι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι από την  κατάσταση , ενώ μερικοί από αυτούς τόνισαν ότι τα μέλη του ANA είναι οργανωμένα και καλά εκπαιδευμένα διαθέτοντας ταχύτατη κινητοποίηση.
«Η διεθνής κοινότητα, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο πρέπει επειγόντως να αντιδράσει και να σταματήσει την   απειλές των ένοπλων Αλβανών. Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα, κυρίως την KFOR, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, να μην κλείσει  τα μάτια στις απειλές των  Αλβανών  και να μην ανεχθεί  την οργάνωση τους, προκειμένου να προκαλέσουν  ταραχές», δήλωσε  ο δήμαρχος της βόρειας Μιτρόβιτσα, Γκόραν Ράκιτς.
Οι ίδιοι οι Σέρβοι τονίζουν ότι στο Κοσσυφοπέδιο εξακολουθούν να υπάρχουν οι  μεγαλύτερες κρύπτες όπλων, οι οποίες μπορεί εύκολα  να προκαλέσουν  αστάθεια και  κλιμάκωση της βίας  σε όλα τα Βαλκάνια.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%cf%85.html#ixzz46DLQP86M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου