Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Kλιμάκωση: Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό RC-135 στην Βαλτική – Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για κατασκοπεία


 Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing RC-135 στην Βαλτική τη στιγμή που πλησίαζε επικίνδυνα την ρωσική βάση ενώ Ρωσία και ΗΠΑ ανταλλάσσουν κατηγορίες για κατασκοπεία και για κλιμάκωση.
Το αμερικανικό Boeing RC-135 αναχαιτίστηκε από ρωσικό Su-27 με έναν μη ασφαλή και αντιεπαγγελματικό τρόπο» είπε ο  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διοίκησης, Hernandez, τονίζοντας πως «το αμερικανικό αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο».
«Οι μη ασφαλείς και αντιεπαγγελματικές πράξεις ενός πιλότου μπορούν να οδηγήσουν σε μη αναγκαίες εντάσεις οι οποίες μπορεί να κλιμακωθούν μεταξύ των δυο χωρών» ανέφερε.
«Διαμαρτυρόμαστε για την κίνηση αυτή στην ρωσική κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov, τόνισε ότι το Su-27 δεν πλησίασε επικίνδυνα το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135.
Παράλληλα αναφέρει πως οι αεροπορικές δυνάμεις της Βαλτικής αναγνώρισαν άγνωστο ιπτάμενο στόχο που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα προς την ρωσική βάση.
«Το Su-27 συμμορφώθηκε πλήρως με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου. Μετά από οπτική επαφή το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε κατεύθυνση» τόνισε ο Konashenkov.
To όλο περιστατικό δείχνει μια διαρκής απόφαση κλιμάκωσης από την πλευρά των ΗΠΑ με σκοπό να δείξουν ότι η Ρωσία δεν είναι μόνη της στην Βαλτική.
Ταυτόχρονα προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στα Βαλτικά κράτη ότι η Ρωσία είναι «επιθετική» με σκοπό η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην περιοχή να ρθει πιο εύκολα όπως και μια νέα κούρσα εξοπλισμού των χωρών μελών της νατοϊκής συμμαχίας…
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο με το Su-24 και το USS Donald Cook στην ίδια ακριβώς περιοχή (δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr)


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/k%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-su-27-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1.html#ixzz467Ez05IB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου