Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Ο ρωσικός κινητός σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου που ‘‘σβήνει‘‘ τα ραντάρ των τουρκικών αεροσκαφών


Ο ρωσικός κινητός σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου 1RL257 «Krasuha-4»  λαμβάνει επίσημα συμμετοχή στην Συρία με τις ρωσικές δυνάμεις έχοντας  κύριο στόχο να απενεργοποιήση σε ενδεχόμενη εισβολή τα  ραντάρ των τουρκικών  αεροσκαφών και όχι μόνο. Η παρουσία του συστήματος αυτού έχει ως κύρια αποστολή να ‘‘σιωπήσει‘‘ όλα τα είδη των ραντάρ που διαθέτουν οι Τούρκοι ειδικά στα σύνορα με την Συρία.
Το σύστημα αυτό αντιμετωπίζει όλα τα επίγεια  και εναέρια  ραντάρ , αναγνωριστικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροχήματα . Υποστηρίζεται ότι διαθέτει ευρυζωνικό Jammer που επιτρέπει την αντιμετώπιση αποτελεσματικά όλων των σύγχρονων τύπων ραντάρ που χρησιμοποιούνται από  σύγχρονα αεροσκάφη, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Το σύστημα RL257 ή Krasukha-4 είναι ένα ρωσικής κατασκευής κινητό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την εταιρεία (Kret). Το  Krasukha-4 έχει δυνατότητα εξουδετέρωσης ακόμη και ‘‘Low-Earth Orbit‘‘ (LEO) κατασκοπευτικών δορυφόρων,  επίγειων και εναέριων ραντάρ (AWACS) σε απόσταση που  κυμαίνεται από 150 έως 300 χιλιόμετρα.
Το σύστημα είναι επίσης σε θέση να προκαλέσει βλάβη με ηλεκτρονικό πόλεμο (Electronic Warfare),  στα συστήματα  επικοινωνιών του εχθρού. Τον Νοέμβριο του 2013, του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας παρέλαβε το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4.
Πιο συγκεκριμένα, το Krasukha-4 έχει περιγραφεί ως ένα ‘‘εργαλείο‘‘ κατά των αυτών που  «φέρουν ραντάρ», όπως είναι τα αεροσκάφη της   E-8 , ή οι δορυφόροι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά είναι και ένα  μέσο προστασίας κατά της παρακολούθησης από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αλλιώς γνωστά  και ως Drones.
To  1RL257 Krasukha-4 χρησιμοποιεί ένα φορτηγό τύπου  Kamaz 6350 8×8. Το όχημα διαθέτει  κινητήρα  Kamaz-740,50 και αναπτύσσει ιπποδύναμη  360hp. Το φορτηγό διαθέτει  μέγιστη ταχύτητα 95 km / h και αυτονομία  1.000 χιλιομέτρων.
Τα κινητά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου «Krasuha-4» καταστέλλουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους, επίγεια ραντάρ και αεροσκάφη  AWACS καθώς και συστήματα (Ελέγχου και προειδοποίησης). Το σύστημα αυτό  λειτουργεί με τη δημιουργία ισχυρών παρεμβολών στις θεμελιώδεις συχνότητες ραντάρ.
Το Krasukha-4 είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικά τα αντικείμενα επί του εδάφους έναντι των δορυφόρων από ραδιόφωνο-εντοπισμό επιτήρησης, ραντάρ εδάφους, ή από αεροσκάφη έγκαιρης  Προειδοποίησης και Ελέγχου (AWACS), σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Οι παρεμβολές που προκαλούνται από το Krasukha-4 καθιστούν τις επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων αναποτελεσματικές. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί  επίσης για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις από  εχθρικές δυνάμεις  που διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες.
προδιαγραφές
Τύπος   Ευρυζωνικός πολυλειτουργικός σταθμός παρεμβολών, κινητό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου
Οι χρήστες χώρας  Ρωσία
σχεδιαστής Χώρα   Ρωσία
Αξεσουάρ   Ένας εφεδρικός τροχός, πρόσθετο τροφοδοτικό τοποθετείται στο πίσω μέρος του .
Πλήρωμα     3 άτομα
Θωράκιση    Προστασία έναντι μικρού διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών


http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%CE%BF-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου